Jel ti se ručica mjenjača pomiče lagano ili teško? Ako se pomiče lagano, da nisu federi krivi (radi njih mora traktor opet u dijelove). Ako je ručica tvrda, a iskače, otvori poklopac getribe i pogledaj da nije savinuta vilica, odnosno jel se zupčanici do kraja ušaltaju. Ako je sve u redu i dalje iskače, možda su zupčanici potrošeni nejednako (kosi zubi), pa bi mogla trebati zamjena. Nadam se da to nije slučaj.zwer kaže:majstor kaže:Ozbiljnijeg kvara nema zamjeniti treba zubčanike,naravno sve semeringe,a za kočione obloge se dvojim jer su u dobrom stanju a u sloveniji su 60€ komad tako da mi se čini skupo posebno jer ih netreba mjenjati.Dali mi može neko saznati koliko koštaju u hrvatskoj zubčanici za pogon kardana koji mi trebaju(slike u prošlim postovima) i ti kočioni pojasevi.
Razmišljam o sipanju transhidraola u mjenjač možda bi se malo smanjila buka a mislim da mu nebi štetila šta mislite ostali vlasnici i poznavatelji(ZJ,puknuti,Orsic...)
sad ponovno čitam, šteta kaj nisam slikal kaj je sve mijenjano -uglavnom mislim da su sve osovine (serija sa osovinama di su slovenci štedili pa fali svaka druga ripna na nekim osovinama) i semernizi novi, zubčanici nisu dirani. Taj me sport koštal u materijalu ravno 3500kn + posal (u cijeni su i nove originalne kočione obloge i 10l super3 i 10l super5 i filter ulja).
Sad imam nekih 150 sati od remonta i imam problem - kod velikog opterečenja zna mi iskočit iz 3-će spore i brze brzine, jednom mi se dogodilo i iz 5-te (naviše puta mi se dogodilo iz 6-te).
U čemu bi mogal bit problem? Sve je na svom mjestu, radil je majstor koji je presložil 100-tine traktora, 2 puta je poslije pregledaval i veli da je sve na svom mjestu onako kako mora bit al i dalje iskače. Čini mi se da se to događa sve rjeđe, jel moguće da se samo sve mora dobro ulegnut il je nekaj falšno?
Jel imal netko slično iskustvo?
A zakaj nesmije transhidrol u getribu? Naime, Same mi ima neku vrstu transhidrola pa bi i u Štoreu htio imati isti tip ulja da mogu kipati istu prikolicu s oba traktora.