-dečki kako dogovarate posao:
-"kolika je cijena kopanja bunara da ima vode"
-(moj primjer) 350 kn/m
-"koliko duboko možete kopati"
-"kopamo dok ne nađemo vodu 50, 100, 200 ...m"
-"čujte dočki ja imam love do 60 m"
-"mi ne garantiramo željeni kapacitet do te dubine odluči se i javi dali kopamo, mi bez love ne radimo"
-lomim se par mjeseci "dečki može moj rizik do 60m idemo pa što bude, voda mi treba, može i malo dublje ako slojevi budu pokazivali nadu..."
-dečki dolaze i kopaju, vode ima i sada ali nema kapaciteta koji meni treba, i što sam ja trebao biti peder i reći e vode nema onoliko koliko meni treba neću vam platiti (nisam takav čovjek), oni su mogli kopati još 100m i naći vodu i kako da im platim kad novaca nemam , odluka je bila moja i dogovor se poštuje :supz:
očigledno ili ne čitamo ili ..
zvao čovjeka:
_dobar dan ,jel to gosp. xy iz tvrtke xyz
_da izvolte, što vas zanima
_zanima me bunar, arteški, imam vočnjak pa znate navodnjavanje i itd...
_odakle ste i koji teren?
_ja sam iz abcd...
_nažalost nisam kod vas dosada radio i nemam nikakve podatke ni hidroxxx kartu za vaše područje
dakle stanje je ovakvo, ja vam neželim bušiti bunar bez prethodnog hidrogeološkog nekakvog
oops
istraživanja koje vam radi gosp. cdefg iz ZG po cijeni 3500kn, kad on napravi svoj posao i kaže što ima onda ćemo dalje pričati
jer ako nema vode ,nećemo kopati, ili ako je voda na 300metara a vama je to preskupo ...
uglavnom date 3500 kn i znat ćete sve prije nego ja uopče dođem
ako hoćete ja vam mogu bušiti i bez tog nalaza, ali onda me nemojte pitati ako nema vode ili na kojoj je dubini
inaće moja cijena je 500kn
mislim da je bolje dati 3500kn pa odustati od bušenja, nego dati 30 000kn za rupu u zemlji
dakle prije nego dođe stroj majstor vam kaže toliko i toliko vode možete dobit ako bušimo 100m i to vam košta 50tkn,ako želite više moramo bušit do 120m i to vam je 60tkn, ili vam kaže da tu uopče nema vode ,i tek sad vi dolazite na red sa svojom odlukom