• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Stroj za mljevenje mesa

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Hvala svima na dobrim savetima!
Ja se u to nerazumem, i nemam iskustava... al sve mi je jasno, i sklopio sam sliku u glavi, svih varijanti!
Ovakvo nešto...prvi put radim, a predpostavljam da i poslednji put...pa zato mislim da ga skleptam, da bude funkcijski dobro, i što lakše rasklapanje za pranje...naručio sam dasku kod stolara, a ostalu opremu ću pod mišku, i pravac kod tokara...da čujem i njegovo mišljenje, pa ćemo odabrati neku varijantu!
Živi bili dobri ljudi...:icon_super:
pozzz joe!:icon_mrgreen:
 

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,429
Dali bi taj firkant paso od gedora i da bi stavio mali gibljivi produžetak gedora.Sa produžetka na motor pa pušu i fiksirat.Cevčicu na produžetku zavarit a na motoru fiksirat sa vijkom u utor za kajlu.:icon_scratch:
 

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
I to sam mislio da uzmem od gedore, al mi je komplikovano spojiti...:icon_scratch:
Zadaje mi muke...
pozzz joe!
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Ako je osovina na mjestu ručke kvadratana 1/2 cole najlaše je pomoču gedore .
križ gedore na osovinu mašine a na drugu stranu izaberi gedoru koja paše na osovinu reduktora ...malo zavari gedoru za osovinu u crta za šank isprobati

vaš velečasni
 

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Nije kvadratna, neg konusna i samo na jednom delu oglodana!
Mislio sam i usijati cev, i nabiti na kraj puža, da poprimi oblik...al sam odustao...riknuo mi danas auto, pa sam emocialno rastrojen...i misli takakođe...p.a.
Sutra je novi dan...
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
lakše od okruglog napraviti kvadratno , nego od kvadratnog okruglo

vaš velečasni
 

Cobra

Član
Tu od
17 Ožu 2012
Poruka
163
Pozdrav svima!
Kako najbezbolnije spojiti ovo, a razmak odprilike da bude kao na slici, možda 1-2cm može biti i veći?

Možda je negdje moja slika, gotovo isti sistem, ja sam u mašinu "22" umjesto ručke zašarafio vijak M8 najjače čvrstoče koji sam našao, na njega ide 13 gedora a na osovinu od motora reduktora sam napravio prelaz , na punom okruglom komadu na tok.. stroju izbušio i potokario da ide na osovinu a na kraju tog nastavka napravio na glodalici "četvrtasti dio" na koji ide gedora , i sve se lako rastavlja a radi odlično ! i na tom nastavku koji ide na osovinu sa strane izbušio i narezao navoje za dva vijka - imbusa m 6 koji drže tu piksu i zategnu se u šlic umjesto kajle !

evo moje samogradnje "elektro mašine za meso"
 

Prilozi

  • 9453_518188291548395_142082957_n.jpg
    9453_518188291548395_142082957_n.jpg
    44 KB · Pregleda: 1,154
Posljednje uređivanje od moderatora:

drazz

Novi član
Tu od
14 Pro 2012
Poruka
8
evo par slika kak je to kod mene riješeno.

u4g2.jpg


nxsg.jpg


etpn.jpg
 
Posljednje uređivanje od moderatora:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
osovina puza je odljevak, veoma mekan materijal, ja sam mainu sa reduktorom spojio sa jednim malim zglobom upravljaca auta. na reduktor sa uradio original velicinu osovine sa kajlom i tu nema problema, na strani masine sam uradio konus kakkav je na osovini masine i odozgo vijak da stegne ravnu stranu, i to nije radilo, zasto? zato st se koliko god da stegnes stvori malo lufta i oglodje osovinu ze se ista zaobli i dodje do toga da skoro preskoci, (masina 32) Onda sam na stranizgloba gdje se kopca masina probusio osovinu masine i taj dio zgloba (cijev) koja se navlaci na osovinu, stavio vijak m8 i sve je ok, nema mrdanja, kad rasklapam masinu izvucem vijak, odvijem veliki vijak na masini , i izvucem puz sa dijelovima vani, jednostavno ciscenje, a sve radi.
 

BJONDA

Član
Tu od
2 Velj 2011
Poruka
208
moja 32 samljela na tone mesa jer je u upotrebi od 95g a napravljen je taj sistem od muzilice motor neznam dali ima i kilovat jer nema pločice motor stoji okomito i na njegovu osovinu je dodan kod tokara napravljen nastavak koji je fiksni cjevasti i ima sistem malog kardana koji se spaja na cjevasti nastavak koji je fiksno zašarafljen na osovinu puža i radi bez problema:icon_madu:
 

mali.alen

Član
Tu od
13 Kol 2012
Poruka
452
Imam jedno pitanje za električare, jer ja se u ovo uopće ne razumijem. Našao sam elektromotor s planetarnim reduktorom, čovjek mi kaže da je od mješalice za tjesto i garantira da može vrtit mašinu 22 ( a ja imam mašinu 12esticu). Brzina mislim da je nekih 60 okretaja na reduktoru. E sad na pločici od motora piše da je 44W. Jel moguće da je sa 44 wata mogo vrtit mješalicu za tijesto (ili mašinu za meso ako bi ga kupio) I da, traži mi čovjek 500 kn.
 

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,298
Imam ja mješalicu za palačinke, i ima 130W.
Moguće da je za tijesto, ali ne vjerujem da miješa više od 2 kg.
Za te novce mislim da bi mogao naći nešto bolje.
 

dane

Član
Tu od
29 Lip 2008
Poruka
342
To je malo wata, mislim da bi trebo biti najmanje 700 w jedno je mješati tijesto a drugo mljeti meso.
Neodavno sam probao staviti motor od 500 w ali nije ga mogo pokrenuti, moram tražiti jači motor
 

Pjero

Dobro znana faca
Tu od
22 Stu 2010
Poruka
2,298
Moja je mašina 32, i ima motor 250W. I ima snage taman da melje. Mislio sa staviti jači motor, ali mi je onda pasao na reduktor....
 

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Ostao sam dužan, da javim kako je ispao stroj, još nije proban u radu, jer fali mesa...:icon_rolleyes:
Nisam puno komplicirao...al, evo kako je ispala skalamerija, i nadam se da će fercerati kako treba...:icon_thumright:







pozzz joe!:icon_weed:
 

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,431
Šteta što je trofazni motor ali ako je samo za vlastitu upotrebu nema problema.Iako se i to brikanjem i kondenzatorom da riješiti.
 

mekanicar

Novi član
Tu od
12 Stu 2013
Poruka
19
Ja sam svoju masinu 22ojku fiksirao na 5 centimetarsku hrastovu plocu, dvadesetak cm dalje sam fiksirao jednofazni motoric od malog cirkulara, ugradio lancanike (veliki i mali) lancanici imaju neku vrstu kvacila odnosno samo mali, kada dolazi do preopterecenja od zalutale kosti ili slicnog, on jednostavno proklize i nema straha od lomljenja dijelova... Zbog regulacije broja okretaja, stavio lanac kao prijenos, posto ima svoj bimetal automatski izbacuje kada se motor pregrije, masina je ispala odlicna, velika usteda vremena i energije, evo vec se cetvrtu godinu radi s njom, u sezoni izmelje po 500 kg mesa i nista osim podmazivanja i naravno pranja njoj ne treba :)
 

vlč.puknuti

Iskusan lik
Premium
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,641
Daj molim te objasni kako to tvoja skalamerija štedi energiju ?

vaš velečasni
 

mekanicar

Novi član
Tu od
12 Stu 2013
Poruka
19
Prvenstveno sam mislio na ljudsku energiju, a sem toga trosi puno manje struje od profi masine kojima se mesnice koriste.. a sto se tice tog meni pogrdnog naziva skalamerija, stroj nije ni malo nepouzdan, i maksimalno je zasticen plasticnim poklopcima da nebi neki slampo ostao bez rukava, prsta itd... sve sto sam sam izradjivao to sam i dizajnirao, crtezom, autocad om ili 3DS maxom, zavrsio sam visi smijer 3D dizajna tako da znam donekle sto radim... ma da je to samo igracka a ne neki stroj...
 

Najnoviji postovi

Na vrh