Nije sve bilo ni crno poslije mice, tajo najviše žalio , ja iz potaje sretan ostao gumenjak,. taman bile urađene nove kočnice sva četiri točka hidraulična. Kad smo se vozali tajo zakoči a mica odmah nanos, jadnica bila izbila sve zube, a najgore bilo kad jako zakoči ona izleti iz amova. Tajo krpao amove sve povadio pertle iz cipela šivajući. Napravita joj bila dobra proteza za zube, tajo kupio zelene naočere, samo davaj slamu ona jede ko zelenu travu, bila se i ugojila. al nismo je učili letjeti,.
Ja gumenjak vozao po dvorištu, jednog dana dođe striko i kaže meni ideju, znaš imaju neki gumenjaci lijepo urađeni imaju i krov i stakla, sjedala, a više ga nevuku konji već veli napravili i ugradili neku konzeru slično sardini samo od konjskih srca. Ma joj sinek crni dani dolaze poklaše po svijetu sve konje za kobasicu a srca pakuju u konzerve i u gumenjake da se gospoda voza. Ja malo izvidim šta se dešava i ja u svoj gumenjak ugrdim tu konzervu punu konjskih srca, jako nemožeš da vjeruješ kako vučeš. Ma nisam ja htjeo ovo od bosnskih konjića, nabavim je ovo iz Njemačke, ma Mercedes što pakuje.