unutarnji promjer doboša je 12cm, a vanjski 32, a širina 12cmMožda za prvu ruku dok ne ispitaš snagu probaš neku korištenu.
Ako te zanima koliko može da stane na doboš stavi širinu i dubinu doboša i koju sajlu želiš da ti izračunam koliko ti treba.
Da vidio sam na linku dkoliku silu može podnijeti,10 mm kao što sam ja uzeo je minimalna prekidna čvrstoća 9,7 tona, za mene dovoljno. Trebao sam uzeti 9 mm ali to onda nisam znao.
Da, Mislim da mi sasvim dovoljno jako ,a i cjenovno prihvatljivo
Da jest ali nije baš jeftino namotati 150 ili 180 x 5e. A pretjerano. Šta je pretjerano. Svako malo imam potrebu ozbiljnog potezanja.Oko 4 eura cca 10 mm, kad se kupuje sajla onda se ili kupi prava ili ništa. Tko je probao raditi s obje zna razliku. Imao sam običnu i sva se je oštetila, od kad imam prešanu nema znakova trošenja. Radim za svoje potrebe i mene će služiti dugo. Em se bolje slaže i ne rascufa. Malo je teža od obične i zato ne treba pretjerivati s debljinom.
da li znate kojeg majstora za ta vitla baca mi ulje na odušakTo je HOLZKNECHT i vrhunsko vitlo.
Staro ko biblija a ima bolju dasku nego novi krpan, uniforest i slicni.
Stim kad se usidris cupas i dinosaure.
Pa ja rađe privučem nego nosim na leđimaTolko ja na leđima odnesem… 😉
Vjerojatno je lanac rastegnut ili nije dovoljno napet.

Ima svega a ne baš puno operativnih rešenja.. Znaju ljudi napraviti vitla sa niskim ulazom sajle, pa i većom prenosnom redukcijom, onda naprave prema potrebi da nije ni blizu oslonac ili daska vitla, dobijaju veći polugu kao otpor, tako da iskoriste svu moguću snagu motora bez mogućnosti propinjanja. Tako da jednostavno motor više ne može da pogoni. Tad najčešće bude da je sajla ograničavajući faktor snage.Znaju ljudi i ispred vezat traktor,ali to ti je dvosjekli mač jer dok drži sve super i pet,ali kad to pukne popusti onda krene naglo dizanje i prevrtanje traktora,zato samo oprezno