Pozdrav Savo zanimljiva hidraulična dizalica. Malo sam je razgledao i procjenjivao tehničke namjene pa mi djeluje da odudara od dizalica , nevidim dobro sliku koja je na ruci i šta prikazuje. Na osnovu oblika sličnija je skipovoj zadnjoj ruci. Takođe i na osnovu osnovu postavljenih cilindara i njihove maksimalne iskorištenosti više mi djeluje kao neka ruka za kopanje ili pritiskanje ,ili gdje je potrebna veća sila za potisak nego podizanje kao na traktorskim tarupima za odrzavanje terena oko puteva. Da bi podizala teret ovako postavljeni cilindri moraju da povlače za sobom ruku a tada imaju manju silu nega da guraju, pogotovo ovi možda i do 35 %, jer je izlazni dio cilindra (klip) dosta debel , te smatram da nije predviđan za povlačenje već guranje, no možda griješim. Možda tii bolje znaš kakvu je imao ulogu, kažem ovo što vidim meni djeluje tako.Naravno sve se da uredit i prilagodit za upotrebu, pogotovo što si sebi već stvorio ideju čim si je vidjeo kako da je najbolje iskoristiš. Prije dvije godine sam popravljao odnosno mijenjao hidreulične razvodnike za grajfer za đubar, čovjek naručio preko pika sa pet sekcije bio oko 280 KM, za pumpe od 150 bara , naravno kineski ali se izvanredno pokazao i za takve potrebe potpuno zadovoljio. E sad ti bolje vidiš uživo nego ja na slici a i bolje ćeš procijenit dali ti cilindri sa tim pritiskom mogu dobro da pokreču ruku.