• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ŠUMSKE PRIKOLICE

• Temu pokrenuo Lamborghini R2
  • Datum prvog posta

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
Tražili ste EU, imajte...hehehe...

- živa istina, zato sam ja bio i biti ču PROTIV,,

malo off teme ali EUROPSKI
-danas mi dođe veterninaski inspektor iz Državnog inspektorata kontrolirati dali je moj pekinezer star 13 godina cjepljen protiv bjesnoće i čipiran, kao on nema taj podatak, hihihiih, a pas je cjepljen ali nije čipiran i neče biti ( boli me ona stvar jer se piše na bivšu ženu pa neka njoj ide eventualna kazna),, a kažem ja njemu pa zar vi nemate pametnijeg posla i išli ste na fakultet da provjeravate dali su psi cjepljeni ili ne znate ništa drugo raditi, hihihii, frajer hoće pisati neki zapisnik a ja njemu "piši šta hočeš, osobnu i svoje podatke ti nedam niti ču išta potpisat"

evo moje prikolice i Rajke iz daljega, još samo da stavim u jutro štice i krećem u šumu imam za izvest 15 m cjepanica i ko 6-7 okruglica

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
S policijom nemam brige, opet zato jer je signalizcija uvijek ispravna...traktor ispravan i registriran...
no no šanana, to ti je 8500 kuna, veča je kazna za neregistrirano priključno vozilo nego za neregistriran traktor:partyman:

no no kolega...meni je savjest čista, žmigavce i svijetla imam, a za registraciju nemam, niti za kazne...a svi znamo da sada nas budu POKUŠALI ,ali samo POKUŠALI kazniti za sve i svašta samo da se koja kuna mamiri u državnu blagajnu...no sve im je to uzalud...kad narod nema
Ko misli da mu se ispalti registirat takvu prikolicu nek samo izvoli, ja nemam ništ protiv...

A što se tiče EU...poserem im se EUropski na EU!!:rolfer::rolfer:

ralf

Novi član
Tu od
12 Ožu 2012
Poruka
16
no no kolega...meni je savjest čista, žmigavce i svijetla imam, a za registraciju nemam, niti za kazne...a svi znamo da sada nas budu POKUŠALI ,ali samo POKUŠALI kazniti za sve i svašta samo da se koja kuna mamiri u državnu blagajnu...no sve im je to uzalud...kad narod nema
Ko misli da mu se ispalti registirat takvu prikolicu nek samo izvoli, ja nemam ništ protiv...

Onda je to 300 kn po danu na teret države, 28 dana i još su i dužni 200 kuna :butthead:,

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
3,25 teretni prostor, štice su 1,60 od tubing cjevi i u njih još zapiknem drvo i zadnji kraj gdje je osovina trpam do 2 m u vis, stanem na gumu a netko mi dodaje, gume su 900 x 20 14 plt, napumpane na 3 bara i neosjete teret, vanjski trag od prikolice je 186 baš isti kao i na traktorusa 14,9x28 gumama a u planu je na straktor staviti iza 16-tice, u potrazi sam za eventualno nekim polovnima, inaće na trakgoru su još originalne tvornice REKORD gume

hrvoje01

Aktivni član
Tu od
7 Pro 2010
Poruka
1,362
na 3 bara nisu napumpane sigurno mora biti bar 5.5 da ne sjede pod teretom inače se te gume na kamionu pumpaju na 8 bara

I

ihorzic

Guest
iako se ne tiče konkretno ove teme, nadovezao bih se na trenutnu diskusiju...
nekidan me zaustavi policija u kamionu, sve ispravno osim popratnice za trupce koja glasi na "Marka Markovića", a kamion registriran na obrt za prijevoz za vlastite potrebe. po zakonu obavljam ili pružam uslugu prijevoza robe cestom, a za to nemam dozvolu, licencu, niti u obrtnici imam upisanu tu djelatnost...tralalala....po zakonu smijem voziti samo robu, teret naslovljen na moj obrt tj za vlastite potrebe.

zamislite, po novome, moram imati i licencu za obavljanje prijevoza za vlastite potrebe koje izdaje mjesno nadležan ured za gospodarstvo lokalne samouprave...vjerovali ili ne...i ta se licenca plaća...hehehe...

nije ti to ništa novo - samo izgleda nisi naletio do sad .

Ako ćeš realno to je varanje Države i muljanje poreza , nemoj me krivo shvatiti jer ja sam uz tebe ali sad su pooštrili kontrole i najebat će skoro svi ako se ne snađu.

Evo da ti dam jedan primjer kako se prevoznik snašao :

Čopila ga murija sa pijeskom - ali ono sipa na sve strane .
Normalno hoče ga na vagu i on pristaje.
Ali prije nego se navezao na vagu - SLUČAJNO podigne kipu i iskipa cca 1/3 sanduka iza kao slučajno upalio kipu.

Murija bespomučno skaće oko kamiona viće, prijeti itd - ali šofer se ispričava kao slučajno i šta sad može - nek mu naplate kaznu.

POANTA ;

Kazna za pretovar od 20.000 kn na više - a kazna za rasuti teret na cesti 1.000 kn . ( ZAJEBAO IH NA FIN NAČIN )

PRIJATELJU IMA NAČINA I KOD TAKVIH SITUACIJA - snađi se !!!!!!!!!!!!!!!!!:finga::partyman:

na 3 bara nisu napumpane sigurno mora biti bar 5.5 da ne sjede pod teretom inače se te gume na kamionu pumpaju na 8 bara

potpisujem gume idu na min. 7 bar

Posljednje uređivanje od moderatora:

Cobra

Član
Tu od
17 Ožu 2012
Poruka
163
Jučer zavrsio preinaku na "kranu" dizalici, stavio duzi cilindar : sad klip izlazi 60 cm, a za test digao tanjuraču dok sam mjenjao lezajeve, i pitanje , kako dodati "privitak" - sliku, kad kliknem na privitak; nista se ne desava !

scaled.php
evo prije preinake - zamjene cilindra , inace prikolica se moze "rastegnuti" - na zadnjem kraju imam U profile u sasiji koje izvucem van nazad za 80 cm i stane metar drva vise - kad je sumski put dobar, na prikolici sam slozio zracne kocnice .

Jel tko zna dali se mogu s hidruličnih kočnica od zastave izvest na zrak...

moja prikolica slika/e gore od zastave kamiona rukavci, bile su kočnice hidraulične , ja sam ih preuredio u zračne i koče odlično, puna prikolica oko 5 m drva na 2 bara pritisak i prikolica zaustavlja i traktor na dobroj nizbrdici, kod svakog kotača sam stavio zračni cilindar.

Tu od
1 Velj 2012
Poruka
220
na kamionu imam r22,5...pumpam ih na 7.5 jer je riječ o kiperu s dizalicom. obično te gume idu od 7 do 8 bara...

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
kompresor na traktoru mi druka do oko 5 bara ali mislim da nema potrebe s time pretjerivat jer puna prikolica ne pokazuje niti malo naznaka da je guma poprazna,

- nije mi jasna druga stvar,,
ova moja prikolica kako sam naveo ima tovarni prostor 3,25m + ruda i to mi je za traktor od 65 konja taman,, ljudi rade prikolice od 5-6 a jučer sam čuo da je frajer napravio prikolicu zajedno sa rudom dugačku 7 m pa onda + traktor nekih 3-4 m i šta taj može u šumi,, dobra je jedino za transport, moje mišljenje je da je bolje van šume ili na tvrdoj cesti ostaviti dobru 2 osovinku i na nju izvesti 5-6-7-8 m a na šumskoj ostaviti tih 5 m i 2osovinku zakopčati za šumsku i polako deri i opet voziš više od njega iz šume,,

Posljednje uređivanje:

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Ja sam baš u subotu popode izvezao iz šume dvije dvoosovinske prikolice sa 565, bilo je gore oko 15-16m drva...:)

Sad mi je žao kaj si to nisam poslikal...bilo je baš pretovareno..:D.ali bez incidenata tokom transporta.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
kompresor na traktoru mi druka do oko 5 bara ali mislim da nema potrebe s time pretjerivat jer puna prikolica ne pokazuje niti malo naznaka da je guma poprazna,

- nije mi jasna druga stvar,,
ova moja prikolica kako sam naveo ima tovarni prostor 3,25m + ruda i to mi je za traktor od 65 konja taman,, ljudi rade prikolice od 5-6 a jučer sam čuo da je frajer napravio prikolicu zajedno sa rudom dugačku 7 m pa onda + traktor nekih 3-4 m i šta taj može u šumi,, dobra je jedino za transport, moje mišljenje je da je bolje van šume ili na tvrdoj cesti ostaviti dobru 2 osovinku i na nju izvesti 5-6-7-8 m a na šumskoj ostaviti tih 5 m i 2osovinku zakopčati za šumsku i polako deri i opet voziš više od njega iz šume,,

sve ovisi kakva je suma takva ide i prikolica ja se speamma svoju raditi 4,6 duzine i stice 1.4..imam jednu manju cezu na koju stane 2 metra i prikolicu dvoosovinku na koju stane oko 6 metara

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
ništa debelo više nemam namjere voziti, objesim "cjepač-trn" iza na prikolicu, motorku u trakor, i rukaj

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,148
mašta ili ne ona može nostiti dva metra bez brige kako prodavac i naglašava u oglasu
pa i ja imam karetu na koju staje 2 metra drva i prilično često je koristim iako su se mnogi smijali jer na nju staje SAMO 2 metra

Å¡ole

Član
Tu od
18 Velj 2011
Poruka
75
Moram priznati da ima puno zgodnih prikolica za šumu, na forumu, stavljam link ispod na meni dva interesantna videa s youtuba pa me zanimaju komentari...na izradu i mišljenja o nedostacima tj dobrim stvarima na prikolicama sa videa ....

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=rmG_v3PbOgw[/YT]

[YT]http://www.youtube.com/watch?v=ZetAquk408w[/YT]

Alfada Jadarko

Dobro znana faca
Tu od
6 Velj 2011
Poruka
1,004
dobre stvari, dosta posla i materijala, ali kome treba nije problem potrošiti koju kunu, nosiost im je odlična a i koštaju an kraju manje od tvorničkih koliko sam shvatio ova prva koštala je 950 e

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,807
Imam IMT prikolicu 3 T i na njoj gume 7.50-16, pošto su gume loše trebam ih mijenjat ali nigdje nemogu naći polovne iste takve, barem ne tu u mojoj okolici. Za nove baš trenutno i nemam love a svi vulkanizeri kod kojih sam bio nude mi gume 16 cola od kombia sa 8 platana i kažu da bez problema nose taj teret. Sad me zanima koja bi dimenzija gume najbolje odgovarala ovoj koja je sad na njoj, nude mi 205 mislim da je 75×16 i 215 75 16, jedan mi je ponudio i neku užu al sam zaboravio dimenziju?

Najnoviji postovi

Na vrh