znaci 25 000 eura, hehhe, sracunajte sebi malo, pogledajte posto je kareta, plus kran na njuskalu, pa na to odajate ostale komponente, stabilizatore, razvodnike, crijeva, pomjeranje rude, nema sanse
ztao me i malo naljutil ta cijena, a mi sjedimo nezaposleni i cekamo iz EU da nam prodaju prikolicu, kao da mi to neznamo napraviti, pravili sotenkove, brodove, sad patrie, a da neznamo prikolice.
pun you tube je inovacija amerikanaca, a nas poticu da kupujemo gotov proizvod, umjesto da poticu da pravimo, da lakse daju ateste na te prikloice, sad te vase karete treba u otpad isjeci, i kupiti njihove atestirane za nekoliko tisuca eura,
kazemo kako je nezaposlenost , kriza, i sad jednu obicnu prikolicu, na koju se nabaci kran od nekog kamiona sa otpada, tako isto i pogonska osovina, a mi dajemo ovo malo novca sto imamo na zapad, za nesto sto moezmo sami sebi napraviti, pa treba taj sa zapada imati placu 2000 eura , pa marza, carina, a mi sjedimo kuci i cekamo da na oni to naprave, sta za tu prikolicu treba sto mi ovdje nemamo, za tu prikloicu treba posjeci 3 ha sume pa prodat na zapad po mizernoj cijeni, pa onda opet od njih kupiti namjestaj, to ce nas dovsti daleko, tu gdje jesmo i jos nize , ako nastavimo, nekad smo radili sve a sad ni prikolice nemozemo, pa ljudi rade oklopono borbeno volzilo, patria, to je dobar primjer, mada je ovo nesto drugu, ali kazem mozemo ga sami sebi izraditi, ako vec radite karete u cemu je problem ici dalje, sa kranom i pogonom.
ispravak sad vidim da je SLO proizvod, svejedno,
pun you tube je inovacija amerikanaca, a nas poticu da kupujemo gotov proizvod, umjesto da poticu da pravimo, da lakse daju ateste na te prikloice, sad te vase karete treba u otpad isjeci, i kupiti njihove atestirane za nekoliko tisuca eura,
kod mene se ovak testira prikolica. Šteta kaj nemaš nekaj teže za natovariti kad već imaš kaj testirati a vidim i čime povuči. I ja sam prvo mislio staviti takve gume 22,5 cola od kamiona , ali sam naletio na dobru osovinu 18 cola od cisterne pa te gume čekaju drugi projekt
Svaka cast tebi al ja vec jako dugo tlve mrgn ne dizem moja leda i zglobovi mi ipak puno vise vrijede,mi to u sumi s motorkom otpilim na 55cm i odma kalanje tek onda tovarenje i voznja doma,4m mi ide na prikolicu.
Malo si puno osovinu stavil napred i ne daje ti bas tereta na rudo.?
Što se tiće utovara, ni ja ne tovarim ručno. obično tovarimo utovarivačem, a što se tiće osovine, ako pogledaš malo bolje vidjet ćeš da je nazad produžetak od 60 cm.To je kad ide kum s landinijem. inače je prikolica utovarni prostor 360 cm i dvije trećine je ispred osovine i moj univerzal izlazi s njom na kraj bez problema i ima odličnu kočnicu da je moram niz brdo vuči.
Svaka cast tebi al ja vec jako dugo tlve mrgn ne dizem moja leda i zglobovi mi ipak puno vise vrijede,mi to u sumi s motorkom otpilim na 55cm i odma kalanje tek onda tovarenje i voznja doma,4m mi ide na prikolicu.
Malo si puno osovinu stavil napred i ne daje ti bas tereta na rudo.?
Što se tiće utovara, ni ja ne tovarim ručno. obično tovarimo utovarivačem, a što se tiće osovine, ako pogledaš malo bolje vidjet ćeš da je nazad produžetak od 60 cm.To je kad ide kum s landinijem. inače je prikolica utovarni prostor 360 cm i dvije trećine je ispred osovine i moj univerzal izlazi s njom na kraj bez problema i ima odličnu kočnicu da je moram niz brdo vuči.
Slika je mala i losa pa nisam skuzil,a sa utovarivacem je super,svaka cast,i vidim da i klade tovarite i to je zakon.
Ja imam jos uvjek od 82god utovarivac na zgance pa nekad steka hidraulik pa moram na kratko.giggle):
Slika je mala i losa pa nisam skuzil,a sa utovarivacem je super,svaka cast,i vidim da i klade tovarite i to je zakon.
Ja imam jos uvjek od 82god utovarivac na zgance pa nekad steka hidraulik pa moram na kratko.giggle):
i ja pilim i na kratko kad idem sa svojim klincima u šumu, al kad idem s ekipom onda pilimo ili na 120 ili na 4 metra jer smo prije gotovi. ima još slika na mom profilu u albumu ak te zanima. žao mi je jedino kaj sam samo desnu gumu stavil novu alijeva je ostala orginal al pod onim teretom nije se ništa mijesila a bil je sav teret na osovini
i ja pilim i na kratko kad idem sa svojim klincima u šumu, al kad idem s ekipom onda pilimo ili na 120 ili na 4 metra jer smo prije gotovi. ima još slika na mom profilu u albumu ak te zanima. žao mi je jedino kaj sam samo desnu gumu stavil novu alijeva je ostala orginal al pod onim teretom nije se ništa mijesila a bil je sav teret na osovini
Da to je je....teret al imas gume boli glava i te drze stravican teret samo nesmes ici brzo i izdrzat ce 15god.
Imam jednu malu prikolicu i na njoj su gume 175/70/13cola i znali smo ju narokat 3m mokrih drva i tlak 20god a osovina je skoro na sredini i 90%tezine je na osovini,a osovina je okrugla cjev malo zavinuta prema gore od nekog forda iz 75god,a felge drze tvornicki 3 sarafa,nikad ali nikad mi nije nista puklo na njoj od tereta ni guma ni nis a vozi sve gnoj zemlju umet i najvise do prosle godine drva,al kad je puna pazilo se i polako se vozilo.
Stari ju je napravil 85god,i sami smo se cudili kak izdrzi takve terete a da ne pukne nekaj,da ju vidis smijal bi se,truga je duga 2,2m,siroka 110cm i ima stranice oko 45cm,rudo je 110cm a pod i stranice su oblozeni blazujkom (bosankom)od 2.2cm.
Kod nas se naradila stvarno puno i isplatila se za 2 god.:icon_winkle:
kod mene se ovak testira prikolica. Šteta kaj nemaš nekaj teže za natovariti kad već imaš kaj testirati a vidim i čime povuči. I ja sam prvo mislio staviti takve gume 22,5 cola od kamiona , ali sam naletio na dobru osovinu 18 cola od cisterne pa te gume čekaju drugi projekt
Jebiga brale a s čin da ja to nakrcan?Kad bi ja ima takova drva u šumi bi bilo super,,
Ajde ni to baš neko testiranje,to je rođo čistija neku parcelu di je bila mala šuma
i tu će posadit masline.
Bit će valjda i nekih ozbiljnih tereta
šteta neiskorištene osovine, jer na nju možeš staviti i moju prikolicu s drvima i traktor a ak putem sretneš neku jaču babu i nju slobodno staviš negdje između. ja imam doma 315/60-22.5 dvije mišelinke od prvog kraja tegljača s felgama, al mi je to izgledalo preglomazno za malog univerzala. jedina zamjerka što su ti glavčine jako van, ja bih radije stavio prednju osovinu od tegljača, a ti si izgleda stavil osovinu od šlepe