Alfada Jadarko
Dobro znana faca
- Tu od
- 6 Velj 2011
- Poruka
- 1,004
cini mi se malo premasivna, ta prikolica tezi sigurno 2, 5 t, a mogla bi sa manjim kranom i karetom koja vozi 5m, biti laksa za blizu tone, a to je 3m drva, dakle ova prazna je iste tezine kao druga koju bi radio po svojim zeljama, natovarena sa 3m drva. U svakom slucaju dobra je ali za nju treba dobar stroj, a sto se krana tice kran je opet kazem malo veci nego sto bi trebao, a to otezava cijelu prikolicu, i jos kad vidis cijenu, onda bolje sebi napraviti prema svojim potrebama i zeljama, i uklopis se sigurno u 20tkn, a imas ono sto ti pase.
m3 bukve ima 700 kg , graba oko 800 kg, hrasta oko 650 ali pri 15 % vlage, a sirovo drvo može imat i do 130 % vlage, a što je više kvrga to je drvo teže, najlakše vam je približno odredit težinu da stavite drvo u vodu, ako potone ima kubik više od tone, ako ne onda je lakše.
pisalo se o registraciji prikolice za šuma pa evo čvjek se bavi proizvodnjom iprodajom ali šta je je preskup je
http://www.njuskalo.hr/sumarstvo-st...rijevoz-drva-registracijom-ceze-oglas-5519964
pisalo se o registraciji prikolice za šuma pa evo čvjek se bavi proizvodnjom iprodajom ali šta je je preskup je
http://www.njuskalo.hr/sumarstvo-st...rijevoz-drva-registracijom-ceze-oglas-5519964
za 10 m drva voziti na njoj je preslaba bar za mene nije me oduševila čista šminka:=-:
dovoljno da pogledaš odbojnike i puno toga ti je jasno.Natovari 10 m drva na nju u šumi i zapni sa odbojnikom za stablo samo malo pri tome računaj na traktor min 100ks mislim da odbojnika više nebude
za 10 m drva voziti na njoj je preslaba bar za mene nije me oduševila čista šminka:=-:
Nisam siguran koja je namjena odbojnika, mislim da je u pitanju zakon i zaštita ostalih sudionika u prometu, a ne odguravanje pune prikolice, mase 5000kg od stabla.
Sukladno tome, pretpostavljam da prikolica nije napravljena za transport drva po šumi.
Pretpostavljam da je netko proračunao nosivost.
pa tko će dati 25000kn da bi vozio drva sa lagera
bez jakih odbojnika si u šumi s tolikom dugačkom prikolicom mrtav