I
iksi
Guest
aca opel sta mislis za fergusona sirinu 1.2 dal bi njemu odgovarala ta sirina
Pa njemu verovatno bi.Moja prikolica je ukupno sa tockovima siroka oko 145cm,znaci da se prosiri za 20cm bila bi oko 165cm.Samo ne znam koja je svrha da bude 120cm ako je u pitanju sumska prikolica jer je namenjena za drva od 1m i tovari se jedan red.
Nadi na otpadu od kombija osovinu i felge imas i mozda gume u ok stanju a bit ce male pare na mojoj su glavcine od vw t2 kombija!!
Posto pravis za Tomo Vinkovic i jos ces da teras suvarke slobodno stavi tu sto imas,ali gume obavezno teretne od nekog kombija.Ja najmanje vozim izmetrena drva,vozicu vecinom suvarke koji se tovare uzduz,a ja bi napravio siru radi stabilnosti,da se neprevrce,Jos jednom pitam dali da pravim od torzije,ili da je menjam za neku osovinu od speditera
Od auta kotači su mu taman, ne treba pretjerivati. Pa taj prdavac ako vidi kakvu uzbrdicu jedva sam sebe vuče, a to se posebice odnosi na njegove 40 godina stare i silne zupčanike.:mur:
Pošto je za njega vrh, vrhova 1T nosivosti, napravi što jednostavnije i lakše. Ne treba tog starca nepotrebno opterećivati bezveznim teretom tipa elastičnim ovjesom i C gumama. Ako ne posjeduješ kompletnu osovinu, možeš iskoristiti nabu npr od Opela sa prednjim pogonom.
Samo radi i bez previse zeljeza da je sto laksa vidi kak je moja napravljena nikud nikam jednostavno lagano a funkcijonalno!!
Na ovoj slici se najbolje vidi konstrukcija ja ju mogu prevrnut sam onda znas kolko je teska!!
Zavari obavezno da bude fiksna.Mozes od "U" profila,a dobro je i od pravougaonih cevi.Daska za pod je dovoljna 2cm.Imas bas dosta slika i sve smo ti do detalja objasnili jedino da dodjemo i da ti je napravimo.Onda cu od te sto imam,tockovi i gume ce biti od kola,dali da je kacim ko na kolima ili da je zavarim da bude fiksna,ja bi pre da bude fiksana jer sam cuo da se te prikolice sa gibnjevima i torzijama lakse prevrcu,znalli neko koliko bi me kostala ostala gvozdjurija,i koje profile da koristim kockaste ili U,cuo sam da se U profili mogu naci jeftino kod ovih sto uvoze indiske i kineske traktore,jer oni budu upakovanu u njih,jer dovoljna daska za pod debljine2cm