• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

ŠUMSKE PRIKOLICE

• Temu pokrenuo Lamborghini R2
  • Datum prvog posta

marx

Novi član
Tu od
30 Stu 2014
Poruka
21
Zar nije bolje,da ima kardan manje lomova.Ako bi stavio paralelno trpio bi ležaj na pumpi.A ,da stavim sasvim paralelno nije moguče.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Nije bolje.
Ulaz i izlaz kardana moraju stajati paralelno. Ako ne stoje, javljaju se kutne vibracije. Uz hibracije koje pumpa sama uzrokuje, mogla bi to biti pogubna kombinacija, ponajviše za pumpu.
Ne brini za ležaj, trajal bu dulje od tebe :)

E

el pibe

Guest
marx,profesionalan posao,sve pohvale:icon_thumright:Jedan od najboljih radova i izrade prikolice koji su objavljeni na ovom forumu.ZJ pametovanja nisu potrebna gledaj tu i uči zajedno sa mnom od majstora.Ako je čovjek znao konstruirati i napraviti prikolicu od nule,položaj pumpe i ako nije dobar vjeruj mi za ovakvog majstora ne predstavlja nikakav problem da ga on ne bi znao sam riješiti.Marx,ne mogu dobro vidjeti na slici,da li je podvozje podešujuće znači da se može mijenjati težište prikolice?Tako mi izgleda da ima mogućnost pomaka napred,nazad.

marx

Novi član
Tu od
30 Stu 2014
Poruka
21
Podvozje je podešujuće (napred nazad)jer postoji mogučnost izvlačenja zadnje ručice za 1m natrag.U vezi kardana vidječemo kako če raditi.U probnom radu je bilo uredu.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
El pibe, spusti se na zemlju. Ne znaš kaj znam i mogu, pa te molim da mi se ne obraćaš na takav način.

Nitko nemre sve znati, zato sam Marxu i ukazal na pogrešku, koja nikak nije prigovor njegovom radu. Ono kaj sam mu savjetoval je s osnovom, koju ti očito ne razumiješ.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Zar nije bolje,da ima kardan manje lomova.Ako bi stavio paralelno trpio bi ležaj na pumpi.A ,da stavim sasvim paralelno nije moguče.

I bolje je da ima manje "lomova",,,,,,,

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Svakako je bolje da nema lomova, ali na šasiji.
Na kardanu ih mora biti i najbolje je ako mogu biti podjednaki. Kardan dulje traje, i nema vibracija.

abarth

Aktivni član
Tu od
17 Sij 2013
Poruka
2,426
Kardani se balansiraju ( ovi za traktore ne jer nemaju veliki broj obrtaja i težko dolazi do vibracija),sa lomovima kardana samo ležaji na križevima više na--bu i uške od kardana.

E

el pibe

Guest
El pibe, spusti se na zemlju. Ne znaš kaj znam i mogu, pa te molim da mi se ne obraćaš na takav način.

Nitko nemre sve znati, zato sam Marxu i ukazal na pogrešku, koja nikak nije prigovor njegovom radu. Ono kaj sam mu savjetoval je s osnovom, koju ti očito ne razumiješ.

Malo lakše virtualni ratniče,nemreš se ni ti meni obratiti na takav način.Ustvari moj savjet ti je kad vidiš moj post ili komentar ubuduće preskoči i nemoj mi se uopće obraćati.To kaj ti moreš i znaš nitko ti ne osporava.Kak sam i rekao uči od majstora,da si ti napravio takvu prikolicu,kojim slučajem stavio bi to na sva zvona i bili bi te puni forumi i otvorio bi 15 tema oko tog projekta.A to ak si ti neki dasa tu na forumu to ti meni ne znači ama baš niš i nisam impresioniran niti malo.Zato te lijepo molim imaj poštovanja prema majstoru i ne znam kako se uopće usudiš komentirati i davati "savjete" kad vidiš ovakav profesionalan rad.Očito je da si ti taj koji ne razumije neke stvari.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Prigovoril sam detalju koji nije dobar, a ne cjelokupnom radu.
Tvoj je problem kaj ne vidiš razliku.

Sjećam se tvojeg prepucavanja s Bobićem oko kitanja felgi. Ovaj tvoj komentar na moju sugestiju je na onom nivou: gdje nema argumenata, ima galame. Očito ne funkcioniraš bez konflikta.

Uostalom, nek Marx napravi kak misli da je bolje. Ja sam sugeriral kaj je ispravno.

Živio ti meni bahati čovječe!

marx

Novi član
Tu od
30 Stu 2014
Poruka
21
ZJ to što kažeš oko kardana je istina.Našao sam neku Web stranicu koja piše o tome.

E

el pibe

Guest
Prigovoril sam detalju koji nije dobar, a ne cjelokupnom radu.
Tvoj je problem kaj ne vidiš razliku.

Sjećam se tvojeg prepucavanja s Bobićem oko kitanja felgi. Ovaj tvoj komentar na moju sugestiju je na onom nivou: gdje nema argumenata, ima galame. Očito ne funkcioniraš bez konflikta.

Uostalom, nek Marx napravi kak misli da je bolje. Ja sam sugeriral kaj je ispravno.

Živio ti meni bahati čovječe!

Samo nešto,kako znaš da detalj nije dobar?Jesi li možda zalaufao stroj pa nabija i ima vibracije?Ili si ovlašten da izdaješ ateste pa možeš sugerirati što prolazi a što ne?Ja sam vidio kardane pod većim opterečenjima i puno nepovoljnijim kutevima pa se niš nije dogodilo.To je i uloga kardana jer idealnu poziciju je teško zadržati.Ili možda pronaći idealan kut i traktor i prikolicu zatiplati u deku da je sve idealno i ravno.A bahatost je neka druga tema i ne smatram se bahatom osobom. A ako me tako doživljavaš to je tvoja kriva procjena i tvoj problem.

Živio ti meni sto godina kulturni gospodine!

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,143
Evidentno je da slomljen zglob kardana generiše trzaje, ako je isti ugao i na drugoj strani kardana on ''upija'' te trzaje
E ako je drga strana prava ti trzaji se prenose na pumupu , mada , ne vidim da bi to bio neki veliki problem ali tako je

Isto tako je evidentno da vi od muve pravite avion

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
marx, daj ak ti nije teško, poslikaj ispod tandem osovinu kak si to izveo. na ovim slikama se ne vidi dobro. jel misliš za stabilizatore stavit dulje cilindre jer pretpostavljam da ti imaju prekratki hod pošto se taj kran inače nosi na traktoru. ja isto baš prepravljam stabilizatore, al moji budu izgledali ovak

Prilozi

• 2015040401[1].jpg
    2015040401[1].jpg
    51.9 KB · Pregleda: 248
  • 2015040402[1].jpg
    2015040402[1].jpg
    41.2 KB · Pregleda: 207

novcky

Član
Tu od
27 Srp 2012
Poruka
292
ne boj se, nije, jer na rudu dignem zadnji kraj od universala. cijev je 80x80 4mm a ušice su od 10 mm čelične pločevine. bolcne budu 25 mm kak i na cilindru. tak da za bočno dizanje nekih 600 kg na 4m bude i više neg dovoljno. uostalom već je i testirano, al sam umjesto cilindra stavil cijevi. po cilindre bum moral do rosija jer su kod nas preteški

neven123

Član
Tu od
2 Velj 2015
Poruka
66
picture.php

Pozdrav ljudi. Moja prva objava u ovoj grupi pa da i ja pokazem svou prikolicu.

picture.php

picture.php

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Novcky, malo mi se čine kratki oni bolcni na stabilizatorima.
Naime, problem je pri cukanju naprijed-natrag, pa se bojim da se budu brzo rasklimali.

Najnoviji postovi

Na vrh