Cekaj malo 5t prinos i jos si imao toliko stete 🫣 to je stvarno top. Top
Daj neki savjet 😁
Ja sam imao samo na 1ha tako velik prinos, ali nikad u zivotu tu nije bio sunci
A gdje je suncokret svake druge godine tu je jako los prinos
3.1 t/ha tu bilo di je divljač napravila kaos..dok sam imao parcela i sa 5.9 t/ha..pa je prosjek sa svih njiva tj ukupna površina suncokreta bila 7,5ha pa ispada 5,2 t/ha za ovu godinu dok na ostalim njivama se prinos vrtio od 5 do 5,9t/ha..ostale njive tu oko 5,5 t/ha
već sam rekao i podijelio savjete kako i šta radim...samo normalno to je proces koji traje godinama...
Evo ovih sa 70% štete od suše, 30% od divljači, a vrše 3,5 - 4t/ha.
Kukava nam majka...
ako županija i općina proglase sušu onda je valjda suša 🤷♂️
a i ja ne kukam
a kad pričam suša, itd pričam općenito na temelju kakvo je stanje u ataru i okolici...a zadnje dvije tri godine kolege u trci za poticajem su ušle u tu 'konzervacijsku priču' nespremne pa su prinosi u okolici još lošiji...
Probajte se bazirati na jednoj njivi na obradu bez pesticida sljedećih 6-7+ godina pa ćete vidjeti rezultate, ali normalno pravilan plodored, pravovaljana obrada tla itd, pa rezultati dolaze..I samo da obavijestim ono 'neću špricati sljedećih 6-7g ništa' ne prolazi, ovakav pristup poljoprivredi zahtijeva daleko više truda, znanja i vremena ali rezultati dođu.
A inače ako imate problema s korovom na polju, 99% imate problem i kompakcije pa sav ostali niz problema i NE, podrivač tu neće pomoći, kratkoročno 3-6mj da ali dugoročno ne! (ne mislim na ovu 'modernu glupost' što se zove podrivač i što svi kupuju, to je još gora stvar za tlo)
Ako vam je odgovor na ovo: 'moje njive su mi čiste' pa da čiste su nakon primjene herbicida, ali jesu li čiste i bez primjene herbicida?!
Korov raste u uvjetima suprotnog od onog što 'vole' usjevi!!!