Vidim navodnjavo si sa Danonovim prskalicama koje daju sitne kapljice , jesi imao problema sa plamenjačom budući da često kvašenje i vlažnost lista pogoduju razvoju bolesti ja na manjim površinama lupim traku kraj svakog reda i nisam imao do sada nekih velikih pobola graha Peronospore, pjegavosti lista, hrđe graha itdhandshake):
imam cijelo uputstvo od nje, kao i račun kada je kupljena, pa kada budem uhvatio vremena, budem skenirao, pa možeš proučiti.......ja sam s njom zadovoljan koji mi posao odradi, jer ju pokrećem sa 533, i imam kutnu remenicu koja se postavlja na kardan........al onako koliko se sječam, radi pšenicu, zob, ječam......kukuruz bi mogla, al bi trebalo promjeniti bubanj i podbubanj.......jer malo je drugačiji nego kod kombajna, napraviti nešto slično, kao što je na krunjačima kukuruza........ja neželim s njom raditi kukuruz, jer je 100% očuvana i originalna, bitno mi je da se može s njom odraditi grah i ništa više......
Bilo bi mi drago da vidim preporuke proizvođača jej to vjerovatno nitko nema,s obzirom da se radi o vrlo starom stroju.I meni je najbitniji grah,al ako može i pšemica za sjeme isplati mi se.
a kako riješiti navodnjavanje? s čime bi se trebalo špricati prvo protiv trave?
Sijali smo sa oltovom sijačicom dvorednom pneumatskom za kukuruz na razmak 15 cm a širina reda 60 cm jer imam takvu frezu koja je širine 45 cm pa taman mao ostane za ogrnut sa kultivatorom za kukuruz koji je bio malo prepravljen za ogrtanje te sam odmah i prihranjivao s kultivatorom.A i zbog traktora da mogu zaći u redove (imt 533 vanjski razmak zadnjih kotača 160 cm)
Ubiti strojeve sam koristio ko za kukuruz samo sam suzio red za grah a za kukuruz proširio (75 cm). Kultivator je bio izum jer je zagrtao gnoj pod stakljiku kukuruza (graha) a nije mogao oštetit korjen biljke.
Nadam se da sam ti pomogao informacijama. :drinkers:
Malo ćemo još pričekati