• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sve o grahu

• Temu pokrenuo Miodrag40
  • Datum prvog posta

Kontam

Aktivni član
Tu od
3 Svi 2008
Poruka
4,076
Samo ti Zokii zezaj ;)
Što fali ovome?
samostojecigrah.jpg

Selekt

Član
Tu od
6 Pro 2012
Poruka
88
pozdrav forumaši

jel ima netko za prodat niskog graha trešnjevca, bijele siće i zelenog slavonskog

Loncin

Član
Tu od
31 Kol 2011
Poruka
549
Ako netko ima dobrog sjemena graha, ja bi kupila, ne puno, malo mi treba za osobne potrebe...

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
zašto netražite grah krajem 7mj, kada se najviše prodaje, ja sam imao dosta slavonskog, al sada imam samo za sebe, za sjeme........

krzna

Član
Tu od
1 Pro 2012
Poruka
79
koji je grah naisplativije za sijati ?kada se sije i gdje nabavite sjeme,hvala unaprijed

Jajo

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
351
Najisplativiji je tzv kukuruzar ali traži puno rada oko branja problemi kod tretiranja protiv korova. Stoga meni je drugi po redu niski šareni grah uzgojen u monokulturi, možeš ga prodavati kao mladi i suhi. Sjeme nabavljam tako da kupim vreću kanadskog (ne kineskog) šarenog graha n aŽitnjaku u hladnjačama i jednu godinu je ok budući da je to hibrid i nije ga dobro sijati više godina zbog bolesti,smanjene rodnosti, odrođivanja itd. Sije se kad i kukuruz, mi sijemo svakih 10-15 dana po par redova jer mama proda mladi grah sijemo i na parcelu gdje je bio ječam. treba nekoliko navodnjavanja ali ide

krzna

Član
Tu od
1 Pro 2012
Poruka
79
zašto netražite grah krajem 7mj, kada se najviše prodaje, ja sam imao dosta slavonskog, al sada imam samo za sebe, za sjeme........

kakav je to slavonski,kada ga siješ ,gdje nabavljaš sijeme,na kolike razmake između redova i kučica,hvala

krzna

Član
Tu od
1 Pro 2012
Poruka
79
opčenito o grahu ,koji je najisplativije sijati ,s čim ga tretirati kako saditi na koje razmake između redova i u redu ,kada ga saditi kolika je vegetacija do branja ,dali u kučicu ide po jedna sjemenka ili ,hvala unaprijed,sretna nova svim forumašicama i forumašima

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ja sam ga prije sadil sa traktorskom sijačicom za kukuruz mislim da sam osmicu proširil tak da sam dvije rupe spojil u jednu i dva puta sam prolazil redom i bilo je sasvim dobro ...

brle

Aktivni član
Tu od
9 Sij 2013
Poruka
637
Ja sam ga prije sadil sa traktorskom sijačicom za kukuruz mislim da sam osmicu proširil tak da sam dvije rupe spojil u jednu i dva puta sam prolazil redom i bilo je sasvim dobro ...

pozdrav ekipo!novi sam ovdje bavim se pomalo svaćim tako i proizvodnjom graha za početak jedna slika od lane jer slika govori 1000 rijeći:rolleyess:

Osmica

Član
Tu od
5 Velj 2013
Poruka
30
ovako imam jedno pitanje dali je dobro saditi grah na foliji (naravno uz navodnjvanje).

Jajo

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
351
Vidim navodnjavo si sa Danonovim prskalicama koje daju sitne kapljice , jesi imao problema sa plamenjačom budući da često kvašenje i vlažnost lista pogoduju razvoju bolesti ja na manjim površinama lupim traku kraj svakog reda i nisam imao do sada nekih velikih pobola graha Peronospore, pjegavosti lista, hrđe graha itd:(handshake):

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
ovako imam jedno pitanje dali je dobro saditi grah na foliji (naravno uz navodnjvanje).

Pa vjerojatno jest samo je pitanje rentabilnosti. Kod mene jedan moj prijatelj to radi ali nikad ne vidim da mu je nešta posebno, ništa bolje nego i bez folije. Dok se sjetim još pljevljenja, međuredova između folija:icon_eyes:

brle

Aktivni član
Tu od
9 Sij 2013
Poruka
637

Nema potrebe stavljati foliju ni na male površine.Ja osobno proizvodim grah već duže vrijeme i samo sam jednom špricao protiv trave.Ovaj grah na slikama nije tretiran ničim protiv trave samo je kultiviran 3 puta i jednom okopan.Ja sijem mašinom na 70cm tako da mi paše kultivator od kokuruza, koji mi ujedno može bacati i gnojivo.

Jajo

Član
Tu od
13 Pro 2010
Poruka
351
grah ide u velikom sklopu gusto ja tri puta idem sijačicom za kukuruz po istim redovima ili mi netko stoji i ručno ubacuje kroz tulavke od pvc boce onda idem jedanput, grah a to je obično visoki sije se i u kučice po par zrna u kučicu. Nema učinka folija samo bacanje novca a i sa kojom bi sijačicom posijo ili ručno se ubit od posla, možda bi i prinos bio malo veći ali ovako lupiš još dva reda i na istom si.

brle

Aktivni član
Tu od
9 Sij 2013
Poruka
637
Vidim navodnjavo si sa Danonovim prskalicama koje daju sitne kapljice , jesi imao problema sa plamenjačom budući da često kvašenje i vlažnost lista pogoduju razvoju bolesti ja na manjim površinama lupim traku kraj svakog reda i nisam imao do sada nekih velikih pobola graha Peronospore, pjegavosti lista, hrđe graha itd:(handshake):

Da, danon 2mm sitne kapljice.Ja navodnjavam prije cvatnje jednom i onda poslije cvatnje jednom do dva puta i to je to.Zaštitu radim protiv plamenjače al opet zna biti bolesti.Lane mi je malo obolio prije zaljevanja tako da bolest zna doći i sjemenom a i zbog vlage.Sjeme sam prije tretirao, al lani nisam jer mi je nestalo preparata.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
na foliji se isplati raditi visoki grah, i to ako će ići za berbu mladog...na suhom se nebu niko niš naučil...

Najnoviji postovi

Na vrh