• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Sve o grahu

• Temu pokrenuo Miodrag40
  • Datum prvog posta

gusta

Član
Tu od
27 Pro 2012
Poruka
235
pogledaj tvoje tlo i koje ti kolega pokazuje nebo i zemlja može odlućiti neka mikro lokacija uglavnom grah je jako osjetljiv na vjetat i hladnoću ,koja sada vlada za ovo vrijeme . A za kolegu bhrv neznam odakle atrazin kad ga već najmanje pet godina nema u prodaji u nijednom obliku. Neskiraj se previše moli se da dođe toplo vrijeme i sve će biti dobro

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,744
Ridomil sam prskao nakon Antrakola, tak da nije bilo herbicida u prskalici , a inaće dobro perem prskalicu poslije svakog korištenja.Ne znam jel moguće da je lanjski herbicid ( Lumax) tome kriv.Ako je to onda ga mogu prekrižit,.

ja svojeg nisam ničime niti štitio, niti protiv korova, a bogme nije ni lani na toj parceli ništa korišteno, pa se tu i tamo nađe takvih simptoma kao i kod tebe...
ja bi krivil ili sjeme ili vremenske uvjete...jer da je do neke djelatne tvari, bil bi ti sav 100% takav...

brle

Aktivni član
Tu od
9 Sij 2013
Poruka
637
Grah je jako osjetljiva kultura tako da je nekada teško obijasniti šta je pravi razlog za takve simptome.Sigurno da ovo vrijeme mu ne ide na ruku al dolaskom ljepšeg stanje će se sigurno popraviti,samo bi trebalo obaviti zaštitu protiv bolesti i protiv insekata.

imbro

Član
Tu od
1 Srp 2010
Poruka
448
Ne znam, jedino mi je i ostalo čekat i vidjet, jer sam ga već dva puta prskao protiv plamenjače na koju sam posumnjao u početku.Hvala svima na mišljenjima.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
E Imbro,napisala sam ti jučer odgovor pa pobrisala jer sam mislila da ću lupiti glupost,ali i moje ti je mišljenje da ju u pitanju temperatura.ne toliko zraka koliko zemlje.koliko vidim,zemljište ti je zbito,čime je i hladnije za koji stupanj nego bi moglo biti da je bar međuredno prorahljeno.U takvim uvjetima i stupanj dva puno znače,jer npr,nedostatak magnezija-a u njega sam na prvi pogled odmah posumnjala- se javlja kada je tlo hladnije od petnaest,šesnaest stupnjeva.A simptomi su baš kao kod nedostatka magnezija-počinje sa smeđim rubom lista,pa smeđe široke pjege po listu,i uvijek ide od donjeg lišća prema gore.Podsjeća na bakteriozu.Ja bih to međuredno obradila,mislim da će pomoći.

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,462
Evo mojeg niskog graha trešnjara slikanog jučer.

Uploaded with ImageShack.us

Bio bi već u berbi da zima nije trajala do travnja.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151
Dali je sada kasno za sijanje graha trešnjara vani. Trebao bi da se bere kao mladi grah i koliko treba vremena od sijanja do berbe mladog graha. Ako netko zna.

brle

Aktivni član
Tu od
9 Sij 2013
Poruka
637
ja sijem zeleni niski, mislim da je sada kasno za sjetvu.Problem je što će taj grah sada sijan uniči u razdoblje visokih temperatura a tada grah odbacuje cvijetove,imao bi situaciju sličnu kao lani što je bilo.
Kad bi sada sijao oko 01.06. cvatnju bi imao za mjesec i pol oko15.07 cvatnja bi trajala do01.08 a tada su temperature već jako visoke!

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Dali je sada kasno za sijanje graha trešnjara vani. Trebao bi da se bere kao mladi grah i koliko treba vremena od sijanja do berbe mladog graha. Ako netko zna.
Za taj grah i berbu mladog graha uopće nije kasno..neki su ga kod mene sijali poslije ječma..naravno onda su trebali biti povoljniji uvjeti.vlaga..sunce..a ne suša, ali sada uopće nije kasno..možda češ brati prije nego neki kojima je grah sav kilav.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661

Nikakva razlika što ti je u plasteniku..isti takav kod susjeda na otvorenom.

siki

Aktivni član
Tu od
6 Lip 2010
Poruka
2,151

Htio sam te pitat ali vidim da je tvoja poruka nestala pa pretpostavljam da se netko žalio, nije bitno.

Šta planiraš poslije toga graha. Tvoja je zemlja takva da nije potrebno to ili planiraš neku kulturu kojoj je to potrebno. A da si posijao rauolu možda bi ljudima bilo jasnije.

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
nije to gusto, to je točno onako kako treba biti :icon_rofl:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pa dečki,od jedne bivše graharke-najidealniji sklop graha je 17x17 cm sjemenka od sjemenke.U takvom sklopu će biti najbolje iskorišteni genetski potencijal biljke.
Recite hvala.:icon_rolleyes::icon_lol::icon_lol:

Najnoviji postovi

Na vrh