Nisam dečko.lovac,pecaroš, a niti Ivan, ali mogu odgovorit..maks. prinos po jutru je 700 kg, zavisi od vremena sjetve, tko je ranije sijao ima taj prinos, a kasnija sjetva je doprinjela da ima mali broj zrna u mahuni. Naravno govorim o slavonskom zelenom.
eto, sve je rečeno, na 2 njive je išlo do 800kg, a inače oko 700-750, na nekim njivama i 650kg, al prosjek je 700kg, ako se sije na 70cm, da je na 50cm bio sijan, vjerujem da bi prinos bio jači za 20-25%, al nema potrebe, onda sijačicu treba prepravljati, kultivator neodgovara itd
da sijem 15-20 jutara, onda bi sigurno sijao na 50cm, i imao bi neke duple alate i traktor koji bi to odrađivao sa drugačijim tragom kotača itd, jer za tu količinu se to isplati raditi, za manje po meni nikako
trešnjevac i tetovac (onaj bijeli) kažu da je rodniji od slavonca
i kod mene je razlika u njivama, kao što bhorv kaže, samo zbog datuma sjetve, i to samo treba pogoditi, ostalo nije problem, al svaka godina je za sebe, ovo je za mene rekordna godina, prije nisam dobio više od 700kg po jutru, i to je bilo samo jedne godine, a prošlu neželim spomenuti