mikula
Aktivni član
- Tu od
- 5 Ožu 2008
- Poruka
- 348
Sve to stoji samo bi trebalo vidjeti i sve ostale parametre(troškove),hrana,struja loalna samouprava,i ostalih troškova kojih vi tamo nemate a kod nas svakojakih điđi miđi gluposti :icon_hang:
Trenutno sam doma na GO pa nemrem do podataka o troskovima, jedino znam da se zarada po odojku nakon sto se odbiju svi troškovi krece oko tri dolara (15 kn) . Smanjenju troskova puno doprinosi organizacija proizvodnje jer je farma dio kompanije koja je zapravo zadruga od oko 150 obiteljskih farmi odnosno firmi. Na taj način imamo kompletno zaokruzenu proizvodnju jer neke farme su ratarske, sedam je farmi krmača (od kojih dvije proizvode nazimice), dvadesetak je farmi koje tove te mješaona dok reproduktivni centar ( nerasti) i klaonica su zajedničko ulaganje nase i jos jedne firme. Takvom organizacijom su spriječene situacije poput ove koju mi sad imamo s Agrokorom, jer ako jedna farma zapadne u financijske probleme ostale i dalje normalno funkcioniraju. Nazalost kod nas je to nemoguce izvesti zbog zakonske regulative a najviše zbog našeg mentaliteta.