Lako, utovario ga u prikolicu za stoku, dao mu seditiv za spavanje, kad je zaspao zavezao prednje i zadnje noge, okrenuo na leđa, jaja van, zašio, dezinficirao i buđenje, to je to. Seditiv i antiseditiv kupiš u veterinarskoj ili nekoj ljekarni, u uputama ti piše koliko ide kubika na kilažu ak ne onda ide ovak 10 kubika na 10 kg. Imao sam slučaj ko i ti, došo veterinar da će on to operirat, operiro i prase crklo, zatim istu godinu (prije 6 g.) imao odojka s jajetom unutra isto ostao oko 50-60 kg, zaklao i nije smrdilo. Poslije sam pitao veterinare, više njih, rekli mi da po struci svinje, odojci s jajima nemaju mirisa dok nisu spolno zreli a to je negdje oko 8-10 mjeseci. Znači ovaj kvoj nije spolno zrel jer nema jaja samo to unutarnje i ne bi trebao imat miris al nemoj niš čekat kolji to a drugi put to riješavaj prije 6 mj starosti . Ja odojke ne kastriram za koje znam da idu van i nemaju miris.
Ovaj moj je oko 7 mjeseci star, al mu je sjeme već curilo i po tome znamo da ima jaje, a ništa bumo vidjeli kad ga riješimo ovih dana.