eto dade ko za dadu pita samo radi i po svjetu skita.prijatelji od 03h ujutro sam na nogama prešel pol Hrvatske.
sad bu ispalo da pišem roman da sve odgovorim.
da jesam jedno vrijeme kupoval odojke 15-30kom samo zato kaj im je cijena bila mizerija i još sam na količinu dobival dobru cijenu.
al sad imam 4 vrhunske prasice 90-120kg nerast m i nekaj al imam rešjenje za to vjerojatno za vikend bum to riješil.
kad gledaš ro ovak 10 odojaka cca 3000kn. svinju i tak moraš hranit 1g.a usput dobiš i leglo odojaka koje prodaješ na malo1,2,3kom samim tim cijena je več veča. prodaš krmaču i odojke i zaradil si više,al ne prodaš sve već samo lošje a boljekoji napreduju dobro od legla je to max pola.
jel imal sam dosta loših odojaka u tim kupovinama nalepši su oko 20kg za kupit i kad je cijelo leglo pa prebereš,jel svako ko prodaje odojke i ima 2-3 krmače oće doć do novaca što prije i naravno prpdaje najbolje a lošji ostaju.
eto ja sam u 3 godine došel do tog da me ljudi navlaće da kupe od mene,vračaju se i dovode mi nove mene hebe prostor i sad su mi se kockic posložile i na proljeće se ide u proširenje.
o.k nemrem reč rizik je imat i svoju krmaču i odojke,al mi mali nemremo se orjentirat samo na jedno moraš imat sve od odojka do 200kg.
primjerice prošlu subotu sam imal dogovoreno sam za krmka 200kg došla njih trojica uzeli njega i još 3 po 110kg i to bez klanja po 13kn nema cjenjkanja ja sam rekel cijenu oni se složili odvezli na vagu 516kg.uz to budu uzeli i dva odojka za Božić ok ja ih nebum imal al znam di ima,vele ti znaš jel se baviš tim kaj vaalja i kaj je kak treba a ne industriska roba jel to moremo kupit i u dućanu.sad u subotu koljem doma čovjeku isto 200kg i to ga bu došlo 3200kn.
još bude došel pomoć al delam sve al sve,krvavice,mesnarte,presguš,čvarke.
jedini je bil uvijet da napravim kak sebi delam i ono kaj je jel kod mene.
kaj se tiće cijene ucjenjivanja,radim u velikoj firmi i svi znaju da se bavim svinjama i naravno priće razne u mesnici,konzum za te novce kupi ovo il ono.
reko ajd dobro napravimo ovak to za 2500kn kupi u mesnici ja dam prasca u toj vrjednosti pa bumo vidli kaj bu ko imal i koja bu kvaliteta.to je bilo prije mjesec dana kad sam rekel 12kn/kg.
sad me ti pametnjakovići cukaju jel imam i da nije problem cijena,reko nema više prešla baba s kolaći.
ovo kaj je ostalo nije više za prodaju rezervirano je za poštene i prave kupce.
kak sam već pisal o ishrani i kak se hrani ja svog suseda nemrem uvjerit pa da ga ubiješ, a dođe k meni i čudi se kak mi svinje rastu,
čak je nosil i moju smjesu,koja mi je računica ak ga hranim 1g da ima 120kg.
a od kuruze posija i par zrna jaćmena,pšenice i to tolko da vidiš tu i ta koje zrno nema da bu raslo.al to ti je ja ranim svinje 50g i sad buš ti mene ućil šmrkavec jedan.
a kak sam rekel to je dani i dani čitanja proućavanja,razgovora sa svakakvim ljudima,mladim,starim ko hrani iskljućivo z sebe il ima u turnusu 3000kom.
na to sve probavanje jel bez prakse i probavanja,i tim se stječe iskustvo.
2g intezivno sam se jebal sa tim dok sam dobar dio savladal i postigel kaj sam htel i kaj sam zadovoljan a da nije intezivan oliti industriski tov.
u svijnce po 5,6 kom a imam 4 svinjca, i klanje po raznim težinama i pasminama.jbg druge ni bilo neg tak u praksi naućit.
je istina svima to smrdi al kad je na stolu bilo pećeno il suho onda je jel ima još.
primjerice moje šogorice one ne jedu odojka jel to ima miris ovakav,onakav al kad sam ga skinul sa ražnja aj reko bar probajte nisu ni disale.
šogor ne jede svinjetinu sam piletinu i puretinu,sad kad kupuje od mene ne pita za cijenu,al veli kak tvoje meso il kobasice su takve,čvarci nisu ko oni kaj kupim u bili,konzumu.ja sam velim nisu jel nisi platil tak skupo,pa mi veli da ga zajebavam.
pa normalno da je drukćji miris i okus kad je svježe meso,a ne smrznuto i odmrzavano neznam koliko puta,stajalo na polici u ko zna kojim sve oblicima pa tek onda uz hrpu zaćina išlo u kobasice, il prisilno osušeno. i nije svinja našopana da čim prije naraste.
i na kraju još jedno prvenstveno to sam poćel delat za sebe da ja imam i da znam da je to dobro, usput sam prodaj nekaj i ljudi prezadovoljni,hrpu sam ih recimo počastil da probaju kaj je domaće i to mi se isplatilo,sam me jebe kaj bi sad većina njih da im delam sve kak da delam za sebe,a nemam ni vremena nit mi se to baš da a opet novac nemrem odbit jel ga stalno treba i nikad ga dosta.
jbg mlad relativno jesam volju imam da se nekaj i zaradit pa zakaj ne delat.
eto mislim da je dosta za jedan post.