drmr je sve lepo objasnil.Ja sam rekel da se kuhalo to sve skupa.Znači,šrot,krumpir,jabuke zeleno i napoj.Lola,ja se nisam radil pametan,nego sam lepo pital ko kak hrani i iznesel svoje.Tvoje je dal tebi paše ili ne.Ja na tvoje nikaj nisam rekel,pa nem dozvoljaval da ti delaš budalu od mene.Ja znam dobro kaj su moje svinje jele i kolki je bil prirast.A masnoća se more dogoditi i u mesnih tipova svinja ako je toviš sa 90% kuruze.Meni nije cilj da budu natrpani kojekakvim pizdarijama.Ako se dobro sjećam,daniels je na polovici ove teme napisal da je odojke hranil sa svojim starterom i da su dobro napredovali,te nije daval nikakve premikse.A izjasnil se o kvaliteti mesa koju ima njegov sused koji se bavi intenzivnim tovom.NHF daniels,nejde tebe.Sa kvalitetom mesa nikada nismo imali problema,ni sa prirastom,sve do sad.A ako neko nije dovoljno pametan da skuži ono kaj već po 4.put pišem da se opravdam,a neznam kome bi moral,onda ne vrijedi ni 100 put pisati.
A o napoju ima i u ovoj knjizi kaj sam ja posudil,te veli autor da na napoj ide kuruza i najbolje lucerna i da ima dosta proteina,a soja v moje dvorište nejde.Ako budem išel na povećanje proizvodnje,jedino se more najti premix i to u jako maloj količini,tolko da dobe neke vitamine.Drmr podržavam!