• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Svinjogojstvo

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Ne,moram ti bar zahvalit!Zato je naša zemlja takva kaj svi samo kupe,a niko ne daje.Da smo bliže imal bi pivo!Hranu kuham,dopalo mi se ono de si pisal kak si ti kuhal da su se digli naočigled.Pregovaram s MatijaCaseom o odojcima pa bumo vidli.Velim da je svaki savjet dobrodošel,jer ja ne letim visoko.Pozdrav!

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
kihana hrana je lakše probavljiva i još nek je kvalitetna.
odojci isto stari sa mojom smjesom bolje napreduju,i još to kuhat da je lakše probavit,al to je neisplativo na večij količini.
čekaj poslje nove godine kraj prvog i početak drugog mjeseca onda odi kupit.
a u 4 budu đabe jel nebudu imali ljudi čim hranit pošto je ova godina bila kakva je.ak imaš kakvih pitanja možeš i na privatno poslat.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Znam da u 4 budu badava,al meni v 4 treba meso.Mi tamanimo 5-6 godišnje,lako bi mi i krmača bila isplativa.Hehe.Nekaj bum moral najti,jbg,sad im je sezona pa drže cijenu.Neka,moraju i proizvođaći nekaj skupiti.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
kolko te dođe 6 odojaka tolko te dođe i krmača sa malima,za 3000kn nađeš prasicu sa 10 malaca bez problema.pa si razmisli.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Vidi vidi,nisam razmišljal nikad o tome,al moglo bi prejti.Inače 3 ostavimo za zimu,a jedan na proljeće i drugi v ljetu negdi.Moral bum ja malo razmisliti više o tome.Čovječe,imaš ti dobrih ideja.Joj,kad bum išel kroz ZG,moram se navrnuti do tebe.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
a imaš kojeg prijatelja da kupi kojeg odojka il prase.ostaviš si prasicu malu koju pripustišu il prodaš ko nazimicu.
a pikneš si i odojka i u škrinju pa kad ti se jede eto ga.

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
Ja se ispričavam ako sam nekoga uvrijedio.Rekao sam da je moja obitelj ranila
prije rata dosta svinja samo da kažem da sam imao 39 krmača i skoro sve je išlo u tov kod susjeda(takva je bila kooperacija) tako da se zna da nisam neiskusan.
Iako imam 30-tak god.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Lola,sve 5.Nisam ni ja prepametan i da sad izigravam tu nekog lumena.Tu smo da podijelimo iskustva i znanja,a i da nekaj naučimo od iskusnijih.Ja nisam rekel da tvoje nevalja ili čije bilo.Ajd živio ti meni!:partyman:

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
Gledaj ja hranim toga dosta i imam skoro pa stalne mušterije, tako da nesmijem iči ispod onoga na šta su navikli. Kod mene godišnjak mora biti preko 200kg jer to čovjek traži.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
:finga:ajd djeco mir dobri bit il nema pive tjedan dana:rolfer::rolfer::rolfer::drinkers::partyman:

dečki netreba se odma ljutit ak neko veli kaj i kak dela.

aj sam veseli i zdravi bili puno svinja tovili i za dobre peneze tržili:partyman::gitarist:

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
:finga:ajd djeco mir dobri bit il nema pive tjedan dana:rolfer::rolfer::rolfer::drinkers::partyman:

dečki netreba se odma ljutit ak neko veli kaj i kak dela.

aj sam veseli i zdravi bili puno svinja tovili i za dobre peneze tržili:partyman::gitarist:

Dobro su bečari zagrmili, sve čitam pa se smijem :rolfer: nek svatko radi kak misli da je najbolje, nemam komentara o prirastu, kuhanoj hrani, sve su dečki razjasnili sami sebi , neznam netko je napisao da nemože ić ispod onog na što su kupci navikli, istina treba držat mušterije kak se zna i umije.
Mogu samo reći da su moji koci prazni, nema odojaka, sad će se krmače prasit pa će biti za uskrs. Danas treba biti dobar menađer i računat kad se koja krmača mora pripustit, onda prasit pa koliko odojci rast da bi se moglo prodat u udarno vrijeme blagdana.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
eto doslovno si sve rekel.
moram bit fizikalac,agronom,ratar,uzgojivač,veterinar,mesar,trgovac,menađer.

al bitno da nam državu,firmu vode oni kaj neznaju sami nos obrisat zato i jesmo u kurcu s oproštenjem.i svi kukaju da nema para pa normalno da nema od filozofije primi se posla pa bude i novaca je njih stvara proizvodnja a ne pametovanje.
neg Mile si mi dal posla cjelo jutro i na kraju sam iskal malog juricu di se skril
kad sam ga zazval frajer sam glavu podigel.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Aaaaaaa :madmana:pa da ti nebu dosadno kad si sam, a jurica :scratch:scratch ček dok ja povežem špage.... e to znači da je roba kvaliteta :finga:,,,, ha ha dobro ti kum rekel još ti sam krave fale....:lol: , a more poslužit i za spat, kad te žena nebu pustila v hižu buš s vučkom spal.
E a kak ide ona :
kad si sam treba ti bačva vina
kad si sam treba ti ..... posla dat :rolfer::rolfer:

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
danas sam uzeo suncokretovu pogaču napravio smjesu sa omjerom 10% soncokretove pogače i 12% sojine sačme te ostale komponente i normalno premiks pa ču vam javiti koji su prirast imali.

evo obečao sam da ču napisati prirast a to je oko 1kg na dan.

hrvoje999

Član
Tu od
20 Pro 2009
Poruka
928
Lepi prirast,lola!Za pohvalu!Ajd malo detaljnije ti opiši kaj daješ zwerima pa da i mi probamo tak.

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
imali su težine 27 i 28 kg za nekih 5 dana (vagao sam ih ujutro a drugo vaganje poslje podne)su došli do 32 i 33 kg
dajem im 42 kg kukuruza, 12 kg sojine sačme , 10 kg suncokretove pogače, 22 tritikala, 11 kg stočnog brašna i 2,5 kg premiksa i 0,5 kg sanocida
sorta svinja je Š. landras križan sa durokom

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Ja bih se nadodao na komentare o prirastu.Nije mjerodavno ovako mjerit prirast,jer je on sad najveći zbog razvijenog i metabolizma i probavnog trakta,kao i izraženog rasta mišićja.Svinje najviše napreduju do 60 kg,a onda malko usporavaju.
Objektivno kad bi prikazali prirast,tad to ide praktički od prasenja pa do klanja.

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
potpuno se slažem sa tobom, ali ja sam pokušao hraniti sa tom suncokretovmo pogačom (za probu) te sam obečao da ču napisati prirast.:idea:

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
Ma sve pet.Ovo je forum a njegov je smisao da svatko napiše svoje mišljenje i iskustvo.Ja ću sad krenut sa suncokretovom sačmom umjesto sojine,jer mi je preskupa,a sa sijenom lucerne koja je puna proteina i suncokretovom sačmom mislim da neću zaostajat ni sekunde...Al vidjet ćemo.

Na vrh