pozz svima demi recite iz iskustva za tov od oko 30 kom u uzrastu od 25-110kg-koliki je utrosak hrane, i kakve smjese vi pravite ... pozz svima
Da se predstavis prvo? http://www.poljoprivredni-forum.com/forumdisplay.php?f=136
Onda cu ti izracunat :lol:
pozz ja sam radei iz brckog bih
Evo,danas bilo kolinje.Dakle,da rezimiramdojci kupljeni 16.03.2011.,težina prosječno 30 kg.Danas,nakon 8 mj. situacija je takva da je najteži imal oko 135 kg,a drugi 125.Prasica je ostala za u 1. ili 2. mjesecu.U 8 mjeseci oni su zabilježili prirast od oko 100 kila.Od hrane su dobivali kuruzu,napoj,zeleno,krumpir kuhani i jabuke nekad.Znači nikaj posebno,domaća hrana,bez aditiva i sl.Kad se izračuna ispadne oko 12,5 kg/mj prirasta.
Stari je hranil,on je s tim imal procedure.Mast je na ovima bil nepoznat pojam.Za nepovjerovati.Od oba pajceka je bilo 30 litara masti.Ako i tolko.Na manjem prst debeli špek,na večem prst i pol.Meni to nije puno s obzirom čega sam se znal nagledati.Kak ti se čini?
Ostavio sam je jer se prva tjerala, inače bih je zaklao. Humani antibiotici su bili moja ideja. Očito su pomogli. Njezine sestre koje su bile zdrave dobivale su injekcije da se tjeraju pa se nisu ni od toga tjerale. Sad imaju oko 150 kg. Je li to prevelika težina za prvi pripust? Nikad nisam tako velike krmače prvi put pripuštao.
Evo nisam nazalost nasao fotku od muskog. Ali evo nasao sam fotku ove sto sam dobio zenka New Hepsira (to cudo je raslo koda je zaljevamo):