• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Svinjogojstvo

T

tibor

Guest
Re: svinjogojstvo

nokian7301379.jpg

prasici kod mene 2.80-3.00e
nokian7301387.jpg

tovljenici 1.40e

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

evo malo naše "svinjetine"
Fotografija-0001-1.jpg

Fotografija-0002-2.jpg

Fotografija-0003-3.jpg

Fotografija-0004-2.jpg

Fotografija-0005-2.jpg

Fotografija-0006-2.jpg

Fotografija-0007-1.jpg

Fotografija-0009-1.jpg

evo i tu je kralj farme
Fotografija-0008-2.jpg

breza

Član
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
744

lijepo ti to imaš,ovi boksovi sa zelenim podom jel ispod kanal ili drugačije čistiš

MaTiJa NH

Dobro znana faca
Premium
Tu od
6 Kol 2008
Poruka
1,906

taj zeleni pod su rešetke,ima dolje izbetoniran pad i ispod je kanal koji vodi u grabu sa gnojovkom netrebam ništa čistiti tako dugo dok odojci ne izađu van...uzmem jedan red rešetaka dole i miniwasch ispod i sve ispere :D :D

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872

Ako mi netko može reći objašnjenje ovoga kaj se meni dogodilo. Prasica prveskinja mi se oprasila sa 2 dana kašnjenja i izlegla je malo prevelike prašćiće koji uopće nisu htjeli cicati i u roku 3 dana pokrepali svi. Prasica je bila u gajbi. Bilo ih je sedam komada i stvarno šteta. Zbog čega se to dogodilo?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

a čuj,ako su bili vani u gajbi,najvjerojatnije su se pothladili,dobili upalu pluća i to je to...inače prasad se u prvim danima života mora dražt na toplom,jer nemaju razvijen sustav termoregulacije kao i odrasle jedinke.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872

Ma bili su oni u štali i imali su onu crvenu žarulju, a prasica je bila u onoj gajbi za prašenje. Stvarno ne razumijem zašto?

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

mario,lijepo lijepo..koliko vidim ima ih 11,fino leglo.

marko1986:jel prasad mogla po volji sisat?

M

marioJB

Guest

da 11 ih ima,bilo 12 ali jedno oslo odma

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872

Praščići su mogli sisati po volji i prasica je imala mlijeka, ali oni ko da nisu imali snage sisati. Ja sam ih i stavljao na sisu, gurao im bradavicu u usta, i špricneš im malo mlijeka na gubicu, ali nema šanse da povuče ni gutljaj.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

a kaj ni opasno za malce da tak nemaju nikakvu zaštitu od prasice? :scratch

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636

daniels kaže:
Pa ta ista im je mama , a mame se obicno dobro brinu za djecu

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

puknuti kaže:
daniels kaže:
Pa ta ista im je mama , a mame se obicno dobro brinu za djecu
ma kužim to.
al videl sam da ljudi imaju one boxove da ih nebi prasica stisnula,ili kaj več pa mi ovo ni jasno.

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

jesi im davao željezo?osim pothlađenosti,drugi najčešći slučaj je anemičnost prasadi..Ako nisi,to je 100% problem.Inače ako je takva prasad,staviš ih na sunce da se ugriju ili pod žarulju,krkneš im dozu željeza i prasad za 10 minuta trči po boksu. ;)

M

marioJB

Guest

mi smo svojima nakon 3 dana davali zeljezo.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872

Kod mene su izleglo puno praščića i ni jednima nikad nismo davali željezo i nikad nije bilo takvih problema!! Sad smo to svinjogojstvo gotovo i prekinuli imam tu jednu krmaču i 5 komada prasadi od nekih 80-90 kila, a prije je bilo toga više, iako nikad neka ogromna proizvodnja. Znali smo imat po 3-4 prasice i po 30-ak svinja u tovu, ali sad samo za vlastite potrebe .

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

a čuj,sve je to dobro dok se ne desi vraga..Zato se kaže,bolje spriječiti nego liječiti.Ja nisam cijepio jesenas ovce Dizevakom,i sad mi već dva janjeta krepala radi nemarnosti.A cijena cijepiva je cca jednako kao i janje..A tko zna koliko ću ih još izgubiti,ne daj Bože.

Marko1986

Dobro znana faca
Tu od
12 Ožu 2009
Poruka
872

Jedna doza tog cjepiva po ovci košta koliko i jedno janje ili bi te cjepivo za cijelo stado koštalo ko jedno janje? A čovjek uči dok je živ, samo da se greške ne ponavljaju i sve će bit dobro. Jebote , sad cijena janjaca i odojaka ista, 25 kn/kg. Nema nikakvog smisla!

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932

ma za cijelo stado cijepljenje košta koliko i jedno janje...čuj,tako to ide u kapitalističkom svijetu.Zakon ponude i potražnje.

Na vrh