Nadam se da je sve ok!
Nego kako imate ograđen tor gdje Vam svinje idu van na luftanje?Moje svinje idu ujutro i popodne van iz svinjca obave nuždu vani i za oko pola sata idu natrag a kada ima trave za pasti ostanu i duže vani ali probile su mi žicu koja je već krpana sto puta i sada mi je problem treba ih čuvati da ne prođu van,čime je ograđen vaš tor, željezna ograda,drvena ili što drugo??
Budem.I oglas bum stavil na stup,pa ako neko dojde dobro.Fala ti na javljanju..A zakaj je pala cijena,kaj neko zna?Ja sam iz moslavine a kupci za svinje su mi bili iz Zagorja!! Oglašavali smo na Vašim lokalnim radio postajama probajte i Vi. trenutno je kod nas cijena oko 15 kn ali nema se kome prodati...
Pozdrav ekipa,
ovako doma imamo svinje za osobnu konzumaciju..nekad moji (starci) pripuste koju krmaču...u zadnjih 5-6 godina samo jedanput ili dvaput, pa nekaj ostavimo doma za nas, a nekaj i prodamo, ak nemamo doma odojaka onda u jesen kupimo nekih 4-5 kom...
Sad me zanima...aktivno razmišljam da si kupim nazimicu (ili još odojka) DUROK! Kakve su one majke, s čim ih križati da se dobiju kvalitetni odojci...navodno je meso od DUROKA dobro za sušenje. A inače jeo sam durok odojka s ražnja i bio je super. Možda su pitanja glupa, al nek netko nešto napiše ak zna više... Inače imam doma kukuruza, ječma...tak da imam čime hraniti...
Pitanje za znalce svinja mi je bila bređa mjesec dana i onda se pojavil bijeli sirasti iscjedak ko male granule sira tak nešta slično dali je to svinja pobacila ili je nešta drugo jer još tak nisam do sada imal priliku nešta vidjeti...
Ne cijepiti nego liječiti. Ako se radi o bakterijskoj upali. a vjerojatno je o tome riječ kad ima iscjetka, treba obaviti sustavno liječenje antibioticima što je svakako posao za ozbiljnog veterinara jer amaterski se može napravit samo još veća šteta, a troškovi lijekova neće imat smisla.Ako je iscjedak samo nije pobacila već sigurno neka bakterija, cjepiti!!