cizmesinkin
Član
- Tu od
- 19 Sij 2011
- Poruka
- 314
zna li netko koja je cijena umjetnog osjemenjivanja krmače kod službenih veterinara?
oko 150 kn
zna li netko koja je cijena umjetnog osjemenjivanja krmače kod službenih veterinara?
Daj molim te napiši koja je procedura. Ja sam isto 10-ak km od V. Gorice.Ja sam u jednom selu kod V. Gorice, 10-ak km udaljenosti. Ja sam mislio da je to puno skuplje, meni ovaj koji mi inače dovozi bicka uzme 120 kn.. Baš ću sutra nazvati stanicu u Gorici i pitati kak ide taj postupak. Jel se moram ranije najaviti da oni naruče sjeme ili imaju zalihu sjemena.. Još kad bi mogel birati bicka.. hehehhe
Najednostavnije vam je kupit sjeme u Križevcima,naručite poštom.poštarina vam je oko 70 kn,a doza sjemena je 40 kn.Sami si birate nerasta.Također si u Križevcima kupite i jednokratne katetere.Kod mene je put 2,5 kn po km.Inače si js sm osjemenjujem krmače.Također imate i u Sisku sjeme,u Sisku ima i jedan moj durok u centru.Ako vam trebaju telefoni dat ču vam brojeve.Daj molim te napiši koja je procedura. Ja sam isto 10-ak km od V. Gorice.
Najednostavnije vam je kupit sjeme u Križevcima,naručite poštom.poštarina vam je oko 70 kn,a doza sjemena je 40 kn.Sami si birate nerasta.Također si u Križevcima kupite i jednokratne katetere.Kod mene je put 2,5 kn po km.Inače si ja sam osjemenjujem krmače.Također imate i u Sisku sjeme,u Sisku ima i jedan moj durok u centru.Ako vam trebaju telefoni dat ču vam brojeve.Daj molim te napiši koja je procedura. Ja sam isto 10-ak km od V. Gorice.
Evo ja sam sad zvao veterinarasku stanicu u V. Gorici i kažu mi daje cijena osjemenjivanja krmače oko 200 kn, ovisi o udaljenosti.
Cizmesinkin, jel bi mogli napisati taj broj telefona gdje se može nabaviti sjeme u Sisku? Ti kakteteri su samo jednokratni ili se mogu više puta koristiti? Koliko vrijedi kateter?
Ja sam baš zainteresiran za sjeme duroka.
Da ne plačate toliki novac za osjemenjivanje to možete i sami samo se treba malo informirati i imati volje inače dosta ljudi to rade sami zbog tih visokih cijena. Naručiš sjeme ili sam odeš po njega treba ga staviti u toplu vodu na određenu temperaturu i to je sva mudrolija šta se tiće pripreme ostalo je standard...
sjeme se čuva na 16-18stupnjeva i sa
takvim se direkt osjemenjuje,ne grije se.
A bože tko ti je to rekao - da li si išao na tečaj za osjemenjivanje ?
Neznam vašu teoriju ali znam da se sjeme stavlaja 5min u vodu na temperaturu od 39stupnjeva sto ljudi sto čudi...