od kakve rane bude najbolja slanina?
Od žita - ječam zob - što više žita a manje kukuruza više mesa a manje masti: Koliko znam i od napoja če biti masni ako dobiju dosta toga.
Imat ce ti preko 200kg pa cak do 230-240kg.
Stočno je preko 2 kn/kg.
Dali ovi prasci mogu biti preko 100 kg za 6 mj. hranjeni koncentratom - smjesom i voda?
Misliš umjesto stočnog mljevena pšenica?a pšenica je barem kod mene isto toliko pa po meni je bolje dati zrno nego otpad od pšenice i još ga dobro naplate
..Kak se krecu cijene svinja 100-120 kg kod vas?
..
Evo i danas je otišao jedan po 13 kn/kg s mojom obradom. Vagnul je 134 kg. Prije 2-3 tjedna su isto otišla dva koji su bili teški 118 i 123 kg s mojom obradom, ali po jadnih 12 kn. Ja sam isto od okolice V. Gorice.
Glede usporedbe:Imam prasce stare 5 i pol mjeseca. Iz vašeg iskustva koliko bi trebali imati kg sada a koliko do 11-12 mjeseca?Hvala svima
Misliš umjesto stočnog mljevena pšenica?
Glede usporedbe:
08.04.2010. godine sam kupio troje prasaca jedno žensko 30 kg, dva muška od kojih je jedan imao 30 kg, a drugi 40 kg (spareni su iz dva legla). Vagani su na kupaonsku vagu tako da može biti +-1 kg. Dobili su 2 ili 3 pakovanja koncentrata Protamino premium do šestog mjeseca, dalje bez koncentrata. 12.11. iste godine, znači nakon 7 mj. i 4 dana za svinjokolju po prosudbi bez vaganja ženska je bila 160-170 kg, manji muški oko 190 kg, a veći muški oko 210 kg. Prilikom kupovine prasci su bili stari oko 4 mj. Rođak koji mi je iste prodao nije imao teže od 150 kg za svinjokolju u 12 mj. premda ima svoju hranu (kukuruz, ječam i zob) dok sam ja svu hranu kupovao.