Ako tekstu nije mjesto ovdje premjestite ga:
Danas u 20,08 sati dobio sam telefonski poziv sa broja 095/9120-971, ženski glas sa druge strane "Dobra veče, ja sam veterinarski inspektor Dubravka Šnajder iz Ministarstva poljoprivrede. Dobili smo dojavu da držite nekve bolesne svinje pa bih došli kod vas pregledati svinje. Kod vas bih mogli biti za 45 minuta. Došla bih ja sa dva kolege kombijem u kojem imamo svu aparaturu. To bih trebali hitno riješiti pošto radimo do 21,00 sati. Koliko imate svinja? Pregled po komadu je 480 kn, a ako su bolesne lijekovi su vam 200 kn po komadu." Budući da mi je ovo sumnjivo rekao sam da nemam toliko novca pošt imam 17 svinja rekla je "..koliko imate platite odmah, ostatak ćete platiti na račun za 2 tjedna, vjerojatno ste čuli da se u selu pojavila bolest svinja i da je u drugom selu od svinje oboljela jedna djevojčica"
Budući da su mi svinje upisane u potrebite upisnike, markirane, posjedujem evidenciju o liječenju životinja, imao sam prije oko 2 mj. nadzor posumnjao sam da se radi o prijevari ako prođe prođe rekao sam da je sada mrak te da dođu sutra i da će biti nazočni novinari na što je ista osoba prekinula vezu.
Kolege forumaši ovo je tipičan vid prijevare. Ekipa dođe i uzmu novca koliko im daš i tako na više adresa i dobra dnevnica.
Znao sam da se radi o prijevari jer za 15 minuta ne možeš ni pogledati, a kamoli pregledati 17 svinja.
O ovome sam odmah izvijestio veterinara koji vodi brigu od mojim životinjama, a mislim izvijestiti policiju.
Ako je netko imao ovakav ili sličan slučaj neka napiše pa da dođemo do vlasnika ovog telefona i osobe koja stoji iza narečenog.