Re: Tanjurača...
Lezaj je Ž&S (Zivko i sinovi) i mogu ti reci da jedan lezaj koji kosta 80kn na tim malim tanjuracama radi jako jako dugo, bar 10 godina, jer takve tanjurace ne rade vise od 20 jutara godisnje. Po jako suhom ne rade, jer ne mogu, lagene su, po jako vlaznom ne idu, ne moze traktor vuci. Dakle, Za tanjurace OLT 20, 24, 28 je lezaj za 80 Kn sasvim dobar i dugo traje.
Steta samo sto nemaju opciju podmazivanja, jer bi onda trajali vjecno.
Susjed ima leskovacke 20 diskova i vuce ih s 539, svaku svoju njivu tanjura 2-3 puta godisnje i svake druge godine unatoc podmazivanju lezajevi odlaze. kad mu kazem da uzme plasticne on nece, kad mu kazem da te drvene kuha u ulju cjeli dan, on nece, "sve su to gluposti" i "to nitko ne radi". Sad ti svake godine kupuj drvene lezajeve kojima nit znas oca nit majku, a metalni u sebi imaju utucen zig proizvodjaca koji valjda neki vrag i vrijedi jer iza njegove kvalitete netko i stoji. Mislim, ne mozes ocekivati za 80 Kn ne znam ja sta, ali opet bolje od drvenih bar duplo.
Ostale lezajeve kupujem najobicnije CX i nisu me nikada u pola posla iznevjerili, a u Rumi na vasaru jedan 6205 2RS kosta cjelih 10kn. Samo na berac ih ide 16 komada i na kombajn 10-ak. CX mi radi sasvim zadovoljavajuce i da ih ima za tanjurace uzeo bi njih.