Da se malo pohvalim da sam nesta radio , malo sam sredjivao svoje tanjirace pa da vidita kako ja ispalo inace su tanjirace stare 9 godina ali su ih tako lose ofarbali da ja to vise nisam mogo gledat
Planiram kupit traktor, a uz njega možda i tanjuraču.
e sad s obzirom da u mom kraju uopće nema tanjurača, na što obratit pozornost, da ne kupim krš? i koju kupit, tj koji proizvođač, bila bi od 20 diskova.
da na pomenem, tražim rabljeno, što jeftinije.
a neće mi trebat za više od 1-2 ha godišnje (jedino ako se bacim na usluge,al neznam kome kad nitko ništa kod mene ne obrađuje)
Ups htio sam reči da onakve tanjirače idu do 25 cm dubine a ne 15 cm.
Rotodrljača ide u oranje do te dubine i nigdje drugo , prednost ove tanjirače je u tome da ti ne treba oranje , ona "ore"
Jesi li pogriješio ili si mislio 5 puta ?:shock:
Ma znam , uglavnom ne oremo za pšenicu , nije to ništa novo , ali prelaziti 5 puta .
To bi trebala biti "Tara" , to je "teška" tanjirača , morala bi iz prve "orati" eventualno drugi prohod pa sjetvospremač ili drljača . Ako je "Drava" to je već "poluteška" tanjirača , takvu i ja imam , ali opet :rolleyess:.
Kod nas te Leskovačke tanjirače svi više cijene od oltovih . Jesu malo teže za vući , ali mnogo bolje idu u dubinu , a i jeftinije za održavanje zbog drvenih ležaja.
MIslio sam da bolje postižu dubinu zbog oblika tanjira ali mi je čovjek objasnio da je tajna baš u drvenim ležajima koji prave veći otpor od metalnih i tim "kočenjem" vuku u dubinu.
Kod nas te Leskovačke tanjirače svi više cijene od oltovih . Jesu malo teže za vući , ali mnogo bolje idu u dubinu , a i jeftinije za održavanje zbog drvenih ležaja.
MIslio sam da bolje postižu dubinu zbog oblika tanjira ali mi je čovjek objasnio da je tajna baš u drvenim ležajima koji prave veći otpor od metalnih i tim "kočenjem" vuku u dubinu.
E pa sad ......kakvi su to ležajevi ako prave otpor???? Svrha ležaja je da pravi što manji otpor.Dali su to samo priče koje ste čuli da Leskovača ide dublje u zemlju, ili je netko od vas radio i sa OLT i sa Leskovačom pa iz SVOG iskustva može objektivno procjeniti koja ide bolje.
stavis 100kg tereta na olt i ona ce ici do osovine ako treba,ja imam oltovu i rijetko je koristim,sve uradi freza