• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tanjuranje

Č

Čugi

Guest
Ovde u mom kraju suncokret retko kad oboli, nema baš velike zarade ali je bar sigurna, u proseku čisto mi ostane oko 200 eura po jutru, a morao sam preči na suncokret, jer su ovde velika muljanja sa repom u zadnje 2-3 godine, zajebancije oko isplate, a počinje i repa da boluje zadnjih godina i traži dosta ulaganja i obaveza, tako da sam odustao od nje.

R

Ratarko

Guest
Tko vam otkupljuje repu , u kojem gradu je šečerana ?
Jel možda ugovarate sa našim šečeranama , Osijek ili Županja ?
Naši isplačuju lovu točno na vrijeme , tu nema problema .
Å teta što si odustao jel ipak ti je zarada pet puta veča nego na suncokretu .
Bilo bi love i za novi traktor :D

Č

Čugi

Guest
Ugovarnje i otkup ide preko privatnih zadruga koje opet imaju ugovore sa šečeranama MK Komerca (verujem da si čuo). Problem je u tome što ne može sam poljoprivrednik da izveze u šečeranu :( nego mora preko privatne zadruge koja je u talu sa njima, a o izvozu van granica tek nema reči, to mogu samo oni, što verovatno i rade, i tako stalno na našu štetu! :evil:

R

Ratarko

Guest
Hmm , ovdje isto idemo preko voditelja proizvodnje/zadruga ali oni nam ništa ne uzimaju za to , niti kune . Svaka kila repe je isplačena direktno na moj račun .

Č

Čugi

Guest
Ne uzimaju oni direktno nego kroz primese, prljavštinu i digestiju, koju određuju ovi iz zadruge, i tako nas ubijaju, a kada oni tu našu repu predaju u šečeranu, e onda je ona kao čista i ima odličnu digestiju, zatim šečerana plača njima, oni uzimaju svoj deo, i nama isplate ostatak!

suljos

Član
Tu od
9 Tra 2007
Poruka
327
Gledam ovo tanjuranje sa JD serije 8,imam dva pitanja,nijeli to malo prejako za ovu tanjuracu,mislim za rasipanje resursa i drugo pitanje,koliko se tragovi preklapaju kada se tanjura?

R

Ratarko

Guest
suljos kaže:
Gledam ovo tanjuranje sa JD serije 8,imam dva pitanja,nijeli to malo prejako za ovu tanjuracu,mislim za rasipanje resursa i drugo pitanje,koliko se tragovi preklapaju kada se tanjura?

Tanjurača je za traktor od 150 - 170 KS , onda se sa njom postižu njbolje radne brzine . JD na slikama je 230 KS te može raditi sa još dva metra širom tanjuračom bez problema .

Ne razumijem baš ovo sa preklapanjem tragova , bilo bi idealno da se ne preklapa gotovo ništa , da ideš deset centimetara pokraj ali to nitko ne radi nego svi preklopimo deset centimetara da smo sigurni da je sve pretanjurano .

B

Bobo

Guest
Skinite video (18MB) i pogledajte ovo cudo...

To ja zovem tanjuranje, a ne ove zajebancije sto mi pokusavamo...

http://www.farmvideo.cz/index.php?page= ... o&video=30

Traktor je valjda neki prototip, jer na internetu nisam nasao nista o njemu. bila je tema na farmphoto o njemu, no nista konkretno. Tanurace su marke BISO i one su 100% prototip, i ovo je testiranje tanjuraca... Pa je valjda i traktora...

Uzivajte!

zvona

Aktivni član
Tu od
17 Pro 2006
Poruka
1,292
Ha koliko to cudo od traktora koje izgleda po tockovima kao ruski vojni transporter ima ks.Lola okrece spustenu tanjuracu. A vozi koda je na utrkama neka dodje u jesen tanjurati crnicu ili u proljece onu tesku zutulju jos kada je proljetna brazda pa upekne.nece tako ni voziti niti ce bacati toliko zemlju. tako mozes i Rakovicu upregnit i tanjuracu 24 diska,rajka u drugoj je brza pa da vidis.

K

krx pozega

Guest
Ma zvona vidiš da mu je tanjurača doslovno u zraku...pogledaj tanjure...bi se jebo, a ne onako okreto taman da ima 1000ks...točno se vidi kako tanjurača ili neče u zemlju ili je,glupo reči,namjerno tako ostavljena....a da je tanjuranje...NIJE
To da legne pošteno u zemlju al bi dahčo..a ona šest metara...aaa joooooj

B

Bobo

Guest
Tanjurace su prototip, i to je bilo testiranje da se vidi kako rade.

Ja mislim da se "Schumacher" malo smiri da bi to radilo sasvim dobro, a nije ni ovako lose...

Ako ste primjetili da ispredprednjih tanjura ima tockove koji u radu ne sluze nicemu, nego da smetaju.. Na jednom dijelu su do zemlje, na jednom dijelu nisu. Najprije sam mislio ta su tanjurace napravljene kao one vucene sijacice, no nisu, posto se oslanjaju samo na zadnje tockove. Koja je onda uloga ovih ispred, nemam pojma...

Ne znam, meni se jako svidja clip jer je tu traktor koji se ni na internetu ne moze naci, a izgleda mi kao solidan istocni proizvod ;)

R

Ratarko

Guest
Tanjuranje sa NH 285 traktorom i Vogel & Noot tanjuračom ...

Evo malo detalja o tanjurači . Ima 44 diska i rešetkasti valjak koji ide iza njih.
Radni zahvat joj je 5 metara a radna dubina je danas bila oko 15 cm .
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Iz kabine :
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Evo tri slike iz daljega , jedna malo mutnija , prikazuju kompoziciju pri punoj radnoj brzini od 12 km/h !
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

Evo ga okreće na uvratinama/povrteku :D
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

R

Ratarko

Guest
sapat kaže:
...i ode moj adsl paket... :D :mrgreen: odlične fotke

Daj mi reci , da li si ti tek sada vidio te slike ?
Naime ja sam ih stavio još jučer ali sam pogriješio i stavio ih negdje unutar ove teme a ne na kraj , izgleda da sam ih samo ja vidio do sada ...

pajdo

Član
Tu od
26 Srp 2007
Poruka
200
5m zahvata veliš? I juri ko lud s njima :!:
Za krepat! :D :D :D :D :D
Pa kod mene su parcele prosječno oko 13-15m široke :D :D
Ma lažem!
Te se već smatraju velikim parcelama! :D :D
Njemu bi trebalo pol parcele kod mene da se okrene s tom mrcinom od traktora i tanjurače! :D

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ma de,ratarko,opet si skinuo slike sa farmphoto i sad tu glumiš neku facu... ;) :p :) :lol:

malo ozbiljnosti,drago mi je vidjeti ovakve strojeve na našim njivama... koliko je teška ta tanjurača?

B

Bobo

Guest
Kad smo vec kod tog traktora, daj mi reci kakav mu je to "nastavak" na hidrauliku. Cemu sluzi ta rama?

mogao je i "direktno" zakopcati tanjuracu na poluge hidraulika, a zasto radi s tom ramom...

To sam jos primjetio na onoj prvoj seriji slika sto si stavio, no zaboravio pitati :oops:

B

branko

Guest
Evo ga okreće na uvratinama/povrteku

evo jos budem i ratarka naucil kajkavstinu (to se posebno placa, znas kak se veli nema dzabe ni kod stare babe) samo da jos skuzi i kajkavsku gramatiku povrtku :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Najnoviji postovi

Na vrh