• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tecaj za herbicide i sl.

MrSima14

Dobro znana faca
Tu od
3 Ožu 2013
Poruka
3,458
I tko na kraju ima pravo polagati, dali otac kao nositelj mora ili ja mogu kao član, na njemu se sve vodi, dali će imati kakve veze kod kupnje pesticida, tj. ako ja idem polagati, dali će se račun moći izdati na ime od oca?

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Kartica se koristi uz osobnu iskaznicu. Dakle - samo onaj koji polaže može kupovati. Samo onaj koji polaže može i špricati. U teoriji.
U praksi bude to isto ko i u Sloveniji, Mađarskoj,.......kupovanje bez kartica kaj god hoćeš. Ako mi ne budemo veći Pape od Pape. Ja tamo kupujem sve kaj hoću,a i nisam vidjela nikakvo pokazivanje kartica njihovih ljudi trgovcima.A baš mi prekjučer rekla trgovka da se ništa preko kartica ne radi - niti oni ljude pitaju za njih,a niti nitko njih ne pita pitaju li ih.

DARIJUS

Iskusan lik
Tu od
9 Stu 2011
Poruka
6,743
johabica, lomiš mi srce...
a baš sam uživao u vašim bedastoćama oko polaganja...:(bow):

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Ma daj Darijus,ni sve tak loše i bez veze bilo. Evo,meni je bilo čisto zadovoljstvo - malo si među ljudima, malo se nasmiješ,a pogotovo mi je bilo zadovoljstvo prije pisanja ispita - dobili smo jedan upitnik za popunuti kao ocjenu predavanja.Na pitanje što nam se najviše dopalo na predavanju, ja sam napisala - PAUZE. Desni susjed je prepisal od mene, a ostali okolo su se smijali ko konji.
Ima to svojih čari,neprocijenjivih.
A dok nam je načelnik zadnjeg dana prije neg smo išli doma vrnul svakome stotku,većina je otišla u krčmu, a ja sam svoga muža otpeljala na picu navečer dok smo se vraćali iz Pitomače.:cool2:

zeljko kz

Dobro znana faca
Tu od
10 Kol 2012
Poruka
6,953
Zakaj baš u Pitomaču kaj tam pice rade bez herbicida :icon_fU:. Ili nostalgija za Pribislavcem :icon_fU:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Posal,posal - nema odmora dok traje obnova.

Mijenjamo foliju na malom plasteniku, pa išli kupiti.

batad

Član
Tu od
10 Lip 2010
Poruka
304
A jeste li prije predavanja ispunjavali kakav upitnik.:icon_e_confused:

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Pa je, rekla sam u postu iznad.Ja sam sva pitanja koja su se rješavala na zaokruživanje zaokružila petice - ipak je predavanja održala moja dobra poznanica, pa nek joj bude sve pet, a na ono prvo opisno sam napisala samo - PAUZE.
A kaj - mene naučulo da se lagati ne smije,a pošto se potpisati nismo morali, ja bila iskrena načisto.:icon_weed:

batad

Član
Tu od
10 Lip 2010
Poruka
304
Ma nee. Možda nisam dobro pitao. Zanima me dali u prijavi tečaja pokupe o tebi sve moguće i nemoguće informacije. Čuo (možda nije), da sam moraš ispuniti podatke o sebi koje bi inače trebalo nekoliko agencija-ministarstava sakupljati.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
A to ti neznam. Mene je prijavljivao muž, tako da pojma nemam koji su se sve podaci tražili, znam da je trebala školska svjedođba, uzeo je moju osobnu i karticu OPG-a, ostalo mi nije poznato.

Vuga

Član
Tu od
7 Ruj 2014
Poruka
130
Tečaj za uporabu pesticida

Neznam dal tema već postoji ili ne. Prčitao sam pravilnik al mi nije potpuno jasno, spominju se profesionalni korisnici i neprofesionalni. I sad za profesionalne piše da moraju završi ova ili onaj tečaj, a za neprofesionalne ne piše ništa da moraju na neki tečaj, samo piše da će moći kupovati pesticide za neprofesionalne korisnike. To znači da ću i bez tečaja dalje moći koristiti pesticide za svoje potrebe? radi se o 2 rali zemlje sve ukupno.

johabica

Iskusan lik
Tu od
8 Tra 2012
Poruka
4,529
Re: Tečaj za uporabu pesticida

Ima teme,trebao si pogledati. Budu moderatori premjestili.

Ne,nećeš moći ukoliko se budu strogo provodili propisi.
Moći ćeš kupiti samo za ozbiljne infekcije nedjelotvorna sredstva.

Ako ostane sve samo na podignutoj prašini, ko i većina donjetih propisa,onda hoćeš.Ali ako uzimaš poticaje i dođe ti inspekcija u nadzor i zatraži karticu na uvid - budeš imao problema.

Vuga

Član
Tu od
7 Ruj 2014
Poruka
130

ne uzimamo nikakve poticaje, radimo malo poljoprivrede samo za naše potrebe

danek

Aktivni član
Tu od
18 Pro 2008
Poruka
1,001

Samo ko amater možeš kupiti samo hobi sredstva,kojih u hr. niti nema za kupiti.

zgzac

Dobro znana faca
Tu od
3 Kol 2012
Poruka
2,737

Bilo kako bilo, ali nije na odmet imati taj tečaj. Ipak se nešto i nauči ! Samo kaj ja na stranicama Savjetodavne nikako ne mogu razaznati gdje je i kad u Zagrebu, ili okolici !?

gogo

Aktivni član
Tu od
10 Lis 2012
Poruka
4,203
Nas su tražili OIB,kopiju osobne i svjedodžbe od zadnje završene škole,i ostale osnovne podatke... Ništa specijalno...

Na vrh