Svi znamo da je kemija štetna, neka više neka manje. Oni koji neznaju neće ni znati da idu na sto kvalitetnih predavanja. Isto tako svi znamo da su nam digli novce jer je netko imao kuma ili rođu na položaju pa nek raja plati. Forma zadovoljena, lova u džepu i kraj priče. EU je trenutno super pokriče za lopovluke na sitno, krupno su davno uzeli. I eto ja se uzbuđujem zbog tečaja za pesticide, a imam eko proizvodnju. No kako pas ne laje radi sela, nego sebe, ima i tu raznih predavanja. Mislim da je netko na forumu spomenuo mjeru 11, to su poticaji za eko proizvodnju, i tu su obavezna neka predavanja. Hele kaže da neće udarit po džepu. rado bi mu vjerovala, ali bojim se da su ga slagali. Nešto kao dobit ćeš poticaj, ali si obavezan odslušati 6 sati predavanja. Ma sve se bojim da će to biti cijena taman koliko i poticaj. Dođe mi da ih pošaljem u vražju mater s poticajima i predavanjima i eko certifikatima. Kupovna moć naših ljudi je takva da si jedva mogu priuštiti jeftine proizvode, a ja svoju ekologiju mogu obesiti mačku o rep.No to je pak stvar izbora i životnog stila. Dok mogu držati motiku u rukama, nema herbicida na mojoj njivi. Ali ako mi gusjenice i ove godine uđu u desetak preostalih šimšira bit će Actare u peterostrukoj dozi.