marko93
Legenda
- Tu od
- 31 Sij 2008
- Poruka
- 5,893
s
znate li ima li gdje bi tocno trebao stajati na prikolici? neka otprilike visina? pri dnu sanduka, sredini, pri vrhu?
s
znate li ima li gdje bi tocno trebao stajati na prikolici? neka otprilike visina? pri dnu sanduka, sredini, pri vrhu?
pa na prikolici
Da li ga je ko morao imati na prikolici kada ju je registrirao ?
Nadam se da ima neko ko je išao sa prikolicom na registraciju :!:
Kod registracije ih treba imat..
Jedino možda ne ako prikolici u papirima piše 40km/h:scratch
to je prvo šta ti i gleda kad dođeš na tehnički
Znači , bio si sa prikolicom te je tražio da bude i trokut ,,,,, ali koji ?????????
da li onaj sa traktora ili prikolica mora ima svoj ???
da li na prikolici postoji znak ograničenja brzine , ako da koji ?
Ako je prikolica za veće brzine i jači traktor da li smije vući sa manjim traktorom koji recimo ne može razviti brzinu veću od 30 km/h ,, kao kod recimo auto prikolica postoji ograničenje 750 kg a nakon toga C kategorija :madmana:
da, lani sam išao prvi puta sa svojom, sramota da tehnički sa osiguranjem dođe oko 300 kn,a 400 platiš tablicu, izdavanje dozvola, biljege , ovo ono, znači 700 kn. trokut imam i na prikolici i na traktoru, a i svi su imali tamo tako. Znak ograničenja brzine imam isto, a to koji češ staviti, najbolje da si pogledaš u papirima koja je brzina dozvoljena, ali mislim da ti to nema veze. Onda ti gleda kakve su ti gume i jel dimenzija odgovara onima u papirima, ako ti je prikolica šira od 1.60 m, onda sa prednje strane moraš obavezno staviti bijela gabaritna svjetla, jedino nije kočnice i ručnu gledao...i nesmije biti hrđva, trula, stranice moraju biti pokopčane, itd.. ukratko.
Mene osobno ne dira s trokutom, bez njega, gore, dole ............... ali o zaklanjanju vidljivosti sam pisal još onda kad se neko te nakaze setil da se ugradi i sad se napokon neko setil da bi ga trebalo ugraditi da ne zaklanja vidno polje retrovizora ...................Da ljepo su kolege stale u obranu pregledača ,da se nisu upitali kad se zakon promjenio i da li u opće je.
Sa druge strane uredno podržavaju te iste ljude koji ugnjetavaju ( pojedinci ) jadni narod koji spaja kraj sa krajom.
Da li se netko zapitao slučajno od koga oni žive i dobivaju plaću , te da li je itko od ljudi koji rade u stanicama ikad išta spomenuo u korist seljaka i nepravilnostima koja se dešavaju.
Pitam se da li je Vama pojedincima logično da zaklonite zadnju šajbu u kabini i ne vidite pozadi radni stroj ili ne daj Bože kad se kvaće strojevi sa nekim - kakva je preglednost.
I da pitao sam ga za pravilnik - odgovor je bio kako on zna svoj posao.
Odite na stranice Centra za vozila Hrvatske Vi kojim je jasno njegova reakcija i pronađite promjenu pravilnika.
Ako ga nađete ja se duboko ispričavam svima koji tako tvrdite.
I zadnja stvar u svim nelogičnostima je to što u Zakonu u prometu RH ne postoji kaznena odredba kojom Vas može temeljni prometni policajac kazniti zbog ne nošenja trokuta.
Da , mogu podnijeti reviziju pregleda , traje minimalno 20 - 30 dana i ja u među vremenu ne smijem na cestu.
Pa da sam i u pravu moram ići na privatnu tužbu koja traje u takvim slučajevima preko godinu dana i upitan je rezultat.
A kak registrirati prikolicu, ako traktor nema sustava kočenja prikolice, dakle, prikolica nemre biti kočena (osim, recimo, sajlom i ručnim zatezanjem kočnice)?
Naime, prikolica ima zračno kočenje, ali niti jedan od traktora mi nema kompresor, čak niti ventil za hidraulično kočenje.
Može li se uopće registrirati i na koliku nosivost (Tehnostroj ETK410, 4T).
Sad nosi do 5,5T, bez kočnica.
nije baš tako. na tehnički možeš odvesti prikolicu s tuđim traktorom koji ima sve uređaje, i prikolica će biti registrirana na svoju nosivost po tehničkim karakteristikama,neovisno na traktor. prikolica do 8 tona najveće dopuštene mase može imat samo naletnu kočnicu, s tim da se nesmije kretat brzinom večom od 40 km/h, a samo parkirnu kočnicu mogu imati prikolice do 3,5t ndm, a na cesti je smije vuči traktor dva puta veće težine. tako da se nemora znati za što ju kačimo, to moramo sami znati.Stvar je jednostavna , PRIKOLICA BI SE MORALA MOĆI REGISTRIRATI bez obzira na vućno vozilo ako je u teh ispravnom stanju , a što se tiče kočnica dobiče nosivost koja zadovoljava obzirom na težinu vučnog vozila a ako mi kasnije kopčimo nešto što nije primjereno sami smo si krivi !!!
NPR. ,,,,,,, kamo bi došlo neko špeditorsko poduzeće kada bi za svaki kamion imala jednu šlepu koju smije kapćiti ??? kamion je jedno a šlepa može biti , sandućar , kiper , mikser , stoćar , kontejnerska ,,,,,,,,,,,,,,,,,, samo po osobinama mora odgovarati vučnom vozilu !!!! tako i naše prikolice , možemo ih voziti sami ili posuđivati ali se mora znati za što ih kapčiomo !!