Imam pitanje u vezi registracije prikolice.
Ovak, baka je umrla prije mjesec dana i sad za koji dan bude ostavinska rasprava.
Javna bilježnica je rekla da moramo dostaviti podatke o svemu kaj je baka imala.
E sad, prikolica kod nas nije nikad bila registrirana i nemam papire od nje.
Jel bi bila sad ikakva šansa da kao nasljeđujemo prikolicu od bake, da je ona "kao" negdje zagubila papire, pa da probam srediti papire za nju, da ju mogu registrirati?
Pisem ovo iz vlastitog iskustva:
Posto prikolica nije nikada bila regana, postupak za registraciju i izdavanje prometne dozvole je taj da se na tehnicki mora dati zahtjev za registraciju nakon kojeg se prikolica ispocetka atestira i prilagodjava danasnjim propisima koji su puno rigorozniji od onih kad je prikolica proizvedena.
Dakle, postupak je kao da si ju danas zavario i ides ju atestirati.
Ja imam origigi tehnostroj prikolicu sa serijskim brojem i brojem atesta iz 1976.g. koja nikad nije bila regana i htio sam ju regati pa mi je tako receno.
Uglavnom, ne isplati se za prikolice do cca 3000 eura vrijednosti.
Ti svakako prijavi na ostavini da je baka imala prikolicu pa ces biti njen vlasnik na papiru.
Ako se odlucis za regu, ti si vlasnik, pokazes novce i za cca 8 mjeseci budes ju regal kad se sve to zavrsi.
Razlog svemu tome je da prikolicu ili bilo koje vozilo koje nikada nije bilo regano, treba atestirati po danasnjim propisima.
Dakle, da sad izvadis Golfa 2 koji nikad nije bio regan, moras ga atestirati i mora imati uredjaje po danasnjim propisima. Neku euro normu, abs, esp, radar......
Sretno.