• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tehnički pregled - signalni trokut

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,913
Probaj. Upiši broj šasije i podatke s pločice (god proizvodnje) i točnu oznaku modela.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
30,956
pa da probam srediti papire za nju
Proba te ništ ne košta, čak ni savjet koji ti bu javna bilježnica dala. Ako ona misli i veli da može ona bu ju upisala u ostavinu, ali ja mislim da ne može i da bu te posala na tehnički po kopiju papira....

Možda bolje reči da je baba izgubila račun, ugovor, a nakon kaj ju je ona kupila izgubila se bivša država u kojoj se to odigravalo.... naravno, ako pod tim brojem nije nigde zavedena.

Zetorboy

Iskusan lik
Tu od
12 Velj 2010
Poruka
2,836
Mislim da nis od tog, ja sam skoro prodao mercedesa koji je uredno bio odjavljen ali papiri zagubljeni, morao starog voziti u mup da se ispuni obrazac za izgubljene papire, samo sto je nasla u bazi odma broj prometne i knjizice pa nije bilo nikakvih komplikacija za dalje, kupac je s tom potvrdom dalje rjesio prijenos i regu nekad.

A ti u globalu imas samo broj sasije koji ces rukom ispisati na komad papira i nis vise

ROADRUNNER

Iskusan lik
Tu od
17 Stu 2013
Poruka
1,380
Imam pitanje u vezi registracije prikolice.
Ovak, baka je umrla prije mjesec dana i sad za koji dan bude ostavinska rasprava.
Javna bilježnica je rekla da moramo dostaviti podatke o svemu kaj je baka imala.
E sad, prikolica kod nas nije nikad bila registrirana i nemam papire od nje.
Jel bi bila sad ikakva šansa da kao nasljeđujemo prikolicu od bake, da je ona "kao" negdje zagubila papire, pa da probam srediti papire za nju, da ju mogu registrirati?
Pisem ovo iz vlastitog iskustva:
Posto prikolica nije nikada bila regana, postupak za registraciju i izdavanje prometne dozvole je taj da se na tehnicki mora dati zahtjev za registraciju nakon kojeg se prikolica ispocetka atestira i prilagodjava danasnjim propisima koji su puno rigorozniji od onih kad je prikolica proizvedena.
Dakle, postupak je kao da si ju danas zavario i ides ju atestirati.
Ja imam origigi tehnostroj prikolicu sa serijskim brojem i brojem atesta iz 1976.g. koja nikad nije bila regana i htio sam ju regati pa mi je tako receno.

Uglavnom, ne isplati se za prikolice do cca 3000 eura vrijednosti.

Ti svakako prijavi na ostavini da je baka imala prikolicu pa ces biti njen vlasnik na papiru.

Ako se odlucis za regu, ti si vlasnik, pokazes novce i za cca 8 mjeseci budes ju regal kad se sve to zavrsi.

Razlog svemu tome je da prikolicu ili bilo koje vozilo koje nikada nije bilo regano, treba atestirati po danasnjim propisima.

Dakle, da sad izvadis Golfa 2 koji nikad nije bio regan, moras ga atestirati i mora imati uredjaje po danasnjim propisima. Neku euro normu, abs, esp, radar......
Sretno.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,407
I ova je origigi Tehnostroj iz 1982.
Vec sam zaboravil kad smo ju kupili, ali jako davno.
Kupljena je bez papira i nikad ju nisam registriral, a redovito je u prometu.
Nikad nisam imal problema sa policijom jer nije regana, jedino se bojim da se ko ne zakuca u nju, onda bi mozda bilo problema.

Sad sam se sjetil da bi se to možda moglo rjesiti tako preko ostavine, ali ako ne, nikom ništ.
Vozila bude i dalje.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,792
I ja imam 2 tehnostrojke doma u istoj situaciji...
A bilo bi dobro da se riješi papirologija..
@ROADRUNNER koji bi to zahtjeve mogli imat? Uredno su pofarbane, kočnice imaju, jedino su gume još Savine original.. Možda bi to bil problem? 🤔

Prilozi

• 20250913_094941.jpg
    20250913_094941.jpg
    72.9 KB · Pregleda: 10

Najnoviji postovi

Na vrh