Mislis, pobjeci glavom bez obzira
Mislis, pobjeci glavom bez obzira
ali prije pogledati kamo je krenulo stablo,pa onda...
Danas sam šetal malo šumom u potrazi za sljedečom žrtvom za Husqvarnu...
Kad uz put naletim na ovo!
Neznam kaj nam je htel umjetnik stim reč ? ? ?
Samo se nadam da nije bilo ozljedenih....
Vjerovatno mu je na ovom prvo rezu, kraj zemlje, drvo uhvatilo lanac i vodilicu, nije mogel izvadit motorku, pa je išel s drugom motorkom rezat drvo iznad, i onda mu se raskolilo.
evo molio bi vas bez smijanja, ja recimo ove zime idem prvi puta s pilom u bosku, bas i nemam nekog da mi pokaze kako pa cu sjeci za sada manja drva... al kako bi trebala ona velika (preko8, 10m)
kako se to radi?
evo molio bi vas bez smijanja, ja recimo ove zime idem prvi puta s pilom u bosku, bas i nemam nekog da mi pokaze kako pa cu sjeci za sada manja drva... al kako bi trebala ona velika (preko8, 10m)
kako se to radi?
Onako prijateljski savjet od mene,radim to svaki dan i to sa ljudima koji imaju i po 30 god staža na tome poslu pa naj... ko amateri zato ako neznaš i nisi nikad probao nemoj sam ni učit,samo jednom možeš pogrješit nema DELETE pa ponoviš
baš tako da nebi bilo :shock:samo praksa od teorije nema ništ
davor 22 je dobro sve napisao ja bi samo pojasnio da se prilikom padanja uzmične bočno od smjera padanja drveta, to znači okomito i da kad se pili trupac a s druge strane je izrezana kajla se pazi da se pusti nekih 5 cm da se ne prereže do kajle skroz jer onda postoji mogućnost da drvo stisne vodilicu i/ili nekontrolirano padne, dakle kad dođemo do tih 5 cm minimalnih a neće pasti uzeti tri kajle barem ako je deblje drvo i naizmjenično ih zabijati dok drvo ne padne. Prilikom rezanja paziti što se dešava s drvom, biti maksimalno oprezan jer se nikad ne zna što se može dogoditi, šuma je naopasniji posao.