• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TEHNOSTROJ prikolice

Lee Champa

Iskusan lik
Tu od
9 Tra 2019
Poruka
10,375
Ima li tko podatke za ovu?
6cc805f9-bb85-4d7b-b2e0-7c44a5cf9a9e.jpeg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,998
Na mojoj je pisalo TP 3-17 - ne znam jel to samo starija serija ili kako, ali evo ako pomaže:
...
Nakon atesta srušili su mi NDM na 3500kg tako da mi je nosivost pala na 2600kg
A zakaj su smanjili nosivost?

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
318
Da bi uvažili moju preradu kočnica sa zračnih na hidrauličke. Iskreno, nisam 100% shvatio, samo su mi u procesu rekli "morati ćemo ti smanjiti NDM da uđeš u nižu kategoriju" i to je to. Nisam ništa propitivao, rekao sam ok, samo da naprave jer tu di se ja vozim sumnjam da bi me netko vagao.
Mislim da je caka u tome da prikolice do NDM 3500kg ne moraju imati kočnice nego ih može vući 2x teži stroj, a preko 3500kg moraju imati kočnice pa moraju biti stroži kod atesta.
A ja iskreno nemam ni pojma kolko vozim - krcam po osjećaju kako mi je ok voziti.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,998
Prerada kočnica ne bi smjela utjecati na nosivost, već samo na ograničenje brzine.
Do 30km/h mogu biti obične kočnice, tipa hidrauličkih kakve si ugradil, dok za 40 moraju biti sigurnosne, tj, moraju zakočiti ako se otkvači prikolica.

TH87

Aktivni član
Premium
Tu od
8 Svi 2016
Poruka
318
Nije to meni bilo ništa logično, ali dobio sam ono što sam htio - da nakon prerade kočnica i dalje mogu registrirati prikolicu pa se nisam dalje raspravljao kako i zašto. Ak me nekad globe za pretovar onda bu mi žao :)

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,855
Da za do 3500 kg ukupne mase ne trebaš imati kočnice uopće na prikolici i samim time vjerojatno nećeš ić više na valjke.
To su meni rekli na tehničkom kad sam se interesirao oko reg prikolice jer ja nemam ni na jednom traktoru zračnu instalaciju pa mi je glupo da moram imati na prikolici kočnice koje ne mogu koristiti.

Frenki F3

Iskusan lik
Premium
Tu od
7 Velj 2024
Poruka
337
Meni puknuta ručkica regulacije sile kočenja već duže vrijeme i to u vodoravnom položaju. Prejako koči prazna.Puna koči Ok. Trebal bi to zamijeniti. Ima tko ideju kakvi ventil? Tehnostroj 3T. Zj?? Hvala. 1000143730.jpg

mane

Iskusan lik
Tu od
5 Svi 2011
Poruka
4,855
Moreš koristiti hidrauličke prek kipera ;)
Koliko ju koristim, odustal sam i od registracije.
A za hidrauličke opet treba ulaganje, ručna dela i to je to, mada se ni ona ne koristi.

Na vrh