• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tokarski strojevi

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Ali ovaj na aliexpressu izgleda da nema utor za kajlu.
Na ovome na ebayu opet ne piše koja je unutarnja dimenzija gvinta i korak. Valja je to standard pa ne treba pisati.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Imate li vi radnje koje prodaju alat ,kod mene u okolini imaju 2 plus sto ima 4-5 svercera koji prodaju nov alat. Dosta ljudi sa zapada krade i donosi njima oni prodaju ne staju .Opet mozda sto je moj kraj takav pa ima firmi i dosta ljudi kuci ima masine.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Koliko vidim po oglasima kod nas je najaktivniji Metal Kovis, ima firme u par gradova. Meni je najbliži Prelog. Prodaju strojeve (stare i nove) i alat, imaju web stranicu. Normalno da ima i švercera koji rade po istome principu kao i kod tebe. Baš neki dan kupio nešto borera, novih. Veli čovjek da mu to nosi prijatelj iz Njemačke, a on mu to prodaje. Tu se da kupiti puno jeftinije jer im je i nabavna cijena manja. :unsure:

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Kod nas su pločice poskupile i to pravo, Knux plocica bila 2.5 sad 4 eura i jos mnogo drugih ...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
@MUHA, nije to taj. To je redukcija 3/2 ali za manji stezni vijak, a ne za borer.
Jedina koju sam na brzinu našel je ona iz Engleske...ali je zato cijena...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ja se u biti ne razmem u te Morse redukcije, a naročito ne na glodalicama.
Kad bi se potražilo naslo bi se i jeftinije, ali ja bi da sam na koleginom mjestu radije kupil na placu rabljeno jer u novo vjere nemam.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Pa ova iz UK je nekih 200kn. Nije malo, ali nije ni previše ak treba...
Iskreno, dugo hodam i poznam dobar dio trgovaca alata KŽ-KC-Sesvete, ali to nikad nisam videl da je itko imal.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Da niste slike ovde stavili ja nebi ni znal kak izgleda a gde da bi to negde videl.

dugo hodam i poznam dobar dio trgovaca alata
A jel i kod njih uzimaš alat na probu ko u Lidlu? 🤭 🤭

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Nebi vjeroval - da.
Kupim, pa ko već imam ili mi ne treba, vratim.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Svaka čast, očito imaš dobru taktiku kod kupovine (y)
Sva sreča pa nisi od mene nikad ništ kupil, a Kupljenec nek razmislja gde bu novce zel za koje leto kad tokarski pustiš u pogon 🤭

Edit, onaj motor se ne računa, to si s balavcom trgoval a kod njega nema povrata, viđeno kupljeno

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
A jadnik, mogel si mu bar za čokoladu dati po skrivečki kad niko ne vidi...
Kolko ga ja poznam on bi ti vrnul, a punicu ne poznam ali mislim da je tokarski tvoj zauvjek.
Jedino ako ga prodaš nekad dalje ;)

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Gledam malo okretne stolove za glodalicu. Ima li tko kakvog iskustva vezano uz njih?

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Gledam malo okretne stolove za glodalicu. Ima li tko kakvog iskustva vezano uz njih?
Zavisi sta ces raditi, kakve komade odradjivati. Stavi kakvu sliku sta gledas.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
otprilike ovakav stol, da nije previsok. To bi mi moglo poslužiti npr. za bušenje rupa ili glodanje okruglih komada.

Prilozi

• okretni-stol-fi380-slika-108941659.jpg
    okretni-stol-fi380-slika-108941659.jpg
    34.8 KB · Pregleda: 10

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A kolikog promjera?
Ima i toga na e-bayu po pristojnim cijenama.
Ti treba takav sa šlicima ili z amerikanerom?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Dobar bi bil i sa šlicima, promjera cca 250 mm. Budem pogledal na e-bay, ali to je postalo skuplje radi carine. Budem pratil po oglasima pa možda kaj naleti povoljno. Vidim da to nudi Metal Kovis, ali je to sve skupo, otprilike kao pola glodalice o_O

Najnoviji postovi

Na vrh