• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tokarski strojevi

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
Ako je navoj veci, onda nema smisla da ga pregazis, nece drzati.
Daj prihvat u amerikaner na drepank i probaj nekako izbusiti ili potokariti hartmetal plocicom vecu rupu, ako ide i navoj u vecu rupu. A onda izradis drugo puso koja ima notri ustrezni navoj, i zunaj isto tako, pa jo zalijepis u prihvat.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Ne mogu ga prihvatiti u drepank jer je sa druge strane konus, budem probal pitati prijatelja tokara da li ima kakvu tvđu nareznicu i da li to može narezati. Ako ide ide, a ako ne ide onda na hrpu na kojoj piše -neuspjeli pokušaji. Zahvaljujem na savjetima.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
A da zemeš kakvu tanku drot kefu na bušilicu i izčetkaš navoj?
Ne vjerujem da je toliko loš i ne znam kaj bi se trebalo dogoditi da ga se uništi, ako je bil kaljen?

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
A da zemeš kakvu tanku drot kefu na bušilicu i izčetkaš navoj?
Ne vjerujem da je toliko loš i ne znam kaj bi se trebalo dogoditi da ga se uništi, ako je bil kaljen?
To sam već napravil sa četkicom za čišćenje cijevi puške i bušilicom. Počistil sam koliko sam mogao, ali je izgleda problem u tome što je to drugi navoj, a ne standardni1,75. Nebi sa ja zajebaval s tim da ima za kupiti trn 32mm, ali nema takvog sa prihvatom MK3. Budem moral napraviti puškicu za trn 27mm na 32mm jer mi je šteta da mi stoji glodalo koje sam kupil.

nedimN

Iskusan lik
Tu od
24 Ruj 2020
Poruka
1,217
Ne mogu ga prihvatiti u drepank jer je sa druge strane konus, budem probal pitati prijatelja tokara da li ima kakvu tvđu nareznicu i da li to može narezati. Ako ide ide, a ako ne ide onda na hrpu na kojoj piše -neuspjeli pokušaji. Zahvaljujem na savjetima.
Neces moci ureznikom nista uraditi ,to je alatni celik 4850 okaljen na 65-70 rokvela.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Na pola, nedostaje još cca 1,5 cm da se trn prihvati kak treba. Odnesel sam trn k tokaru da po potjera do kraja pa kak bude. Šteta mi ga je hititi, a da nisam pokušal popraviti stvar. Sutra budem znal kaj je iz toga ispalo. U druge trnove ide standardni šaraf 12mm, maloprije isprobal.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Da me ubiješ ovo nemrem skontati (onda zašerafi i navari vijak), Napel sam se do faze pucanja, ali skontal nisam. Ovo je za mene zagonetka za milijun dolara. o_O o_O o_O

cloos

Iskusan lik
Tu od
19 Sij 2021
Poruka
793
U ovo Rupo stavi dugi vijak ili navojni spindl M12 i zavari ga okolo. Kad ga stavis u glavu ti gore gleda van i nasarafis matico.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
E, sad sam skontal. Izvadim onaj spindl koji je sad u glavi i umjesto njega koristim onaj koji bi bio zavaren za problematični trn. Kad bi koristio drugi trn onda vratim stari.

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
U potrazi sam za reducir čaurom za glodalicu prihvat MK3 na MK2. Čaura sa navojem 12mm, korak 1,75.
To bi mi služilo za korištenje borera na glodalici sa prihvatom MK2. Gledam po oglasima, ali to nitko ne nudi. Bio sam i u Metal Kovisu, ali ni oni to nemaju u ponudi. Možda ima netko ideju gdje to nabaviti?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,480
Trebaš hilzu s šlicom za kajlu, a gore M12?
1639428203641.png

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Da si koji tjedan prije pital možda si mogel uloviti onog na Jakuševcu kaj sa alatom dolazi. Ustvari dvojica su.
Tam se svaćeg da najti, a i kod ovih kaj na najlonu izlažu

lijeskakc

Iskusan lik
Tu od
12 Stu 2019
Poruka
3,722
Trebaš hilzu s šlicom za kajlu, a gore M12?
View attachment 43540
E to, prihvat u glavu MK3 sa navojem 12mm, redukcija na MK2 da se mogu koristiti boreri (šlic za kajlu).

Još malo pa penzija, onda (valjda) bude i vremena projti malo po sajmovima, barem u KC. To sam nekad uobičaval, ali od kad delam u VŽ više nisam imal cajta, a tu se dalo naći dobrog alata. Ovo kaj imam doma sam nekad kupoval od poljaka. To su bila vremena.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Ovo kaj imam doma sam nekad kupoval od poljaka.
Bogme da, ja sam nekad kupil punu kutiju raznoraznog alata za 100 ondašnjih maraka.
Unutra je bilo koječega, a borera 7mm valjda 50 komada. To nebum potrošil dok sam živ

Najnoviji postovi

Na vrh