• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo Vinkovic problemi vezani za mehaniku (getribu i sl.)...

D

domagoj

Guest
firemanpeter kaže:
domagoj kaže:
Mjenjač i rukavac sam riješio, no sad pomalo sređujem ostatak kad je već "na klocnama" :D

A kako se to rješilo?

domagoj kaže:
Da, al ja imam 731 i nema nikakvih mazalica na nijednom križu...
Znači to se ne podmazuje dok se ne razleti?

Imam i ja 731, pa me pomalo čudi što tvoj nema tih mazalica. Moj ih ima.

Stavljen je cijeli drugi (polovni) rukavac.
Na znam, kod mene nema mazalica na križevima kardana. Možda ih je netko skinuo, mada ne znam kako i zašto bi ih skidao...Dosta je nepristupačno za podmazati, a kamoli za skinuti mazalice...

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
matrix123456 kaže:
ma ok za krst kardana
ali na zglob mislim da moze jer je on od gusa
Baš mi nije jasno :scratch
Gdje si mislil na zglob?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
muhanicar kaže:
matrix123456 kaže:
ma ok za krst kardana
Baš mi nije jasno :scratch
Gdje si mislil na zglob?

ni meni isto nije jasno. :roll: :roll:
Izgleda da je matrix malo pomješal kruškke i jabuke.
Matrix ovdje se trenutno raspravlja o križu kardana i mazalicama na njima.

T

Todi

Guest
matrix123456 kaže:
ma ok za krst kardana
Dobro veće, poštovani forumaši, čitajući postove mislim da Matrix pod zglobom podrazumijeva trn, pošto je on od gusa, jer i tamo postoje mazalice za podmazivanje

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
na citavoj sredini tog traktorai maju razni pokretni djelovi kao sto su krst kardan i zglob,
traktor tomo vinkovic je zglobne konstrukcije ako niste znali i ima mazalice na bolcnama bar je tak kod mene, i sa strane zgloba odnosno zenskog djela zgloba gdje se nalaze mazalice i tako se podmazuje unutrasnjost zgloba radi lakseg i boljeg okretanja istog.
e ja sam to spomenu posto na nekim tv traktorima toga nema a moze se ugraditi busenjem kucista zgloba koji je od gusa i ubacivanjem mazalice.................

e ovo vam je zglob ili kao to vi kazete sredina traktora
tv018.jpg

a kod mene imaju mazalice na krstu karadana i to obavezno podmazujet jer sam ja jedan slomio jer ga nisam podmazivo pa se brzo istrosio isto tako vazi i za sam zglob
a sad skoro svak idio novije proizvodnje nema mazlice na sebi,kao sto sam skoro uzimao spone za dzipa,dabricke imaju mazalice a ove nove nemaju e sad kao se one podmazuju :?: :?:

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
matrix123456 kaže:
na citavoj sredini tog traktorai maju razni pokretni djelovi kao sto su krst kardan i zglob,
traktor tomo vinkovic je zglobne konstrukcije ako niste znali i ima mazalice na bolcnama bar je tak kod mene, i sa strane zgloba odnosno zenskog djela zgloba gdje se nalaze mazalice i tako se podmazuje unutrasnjost zgloba radi lakseg i boljeg okretanja istog.
e ja sam to spomenu posto na nekim tv traktorima toga nema a moze se ugraditi busenjem kucista zgloba koji je od gusa i ubacivanjem mazalice.................

http://img17.imageshack.us/img17/9205/tv018.jpg
a kod mene imaju mazalice na krstu karadana i to obavezno podmazujet jer sam ja jedan slomio jer ga nisam podmazivo pa se brzo istrosio isto tako vazi i za sam zglob
a sad skoro svak idio novije proizvodnje nema mazlice na sebi,kao sto sam skoro uzimao spone za dzipa,dabricke imaju mazalice a ove nove nemaju e sad kao se one podmazuju :?: :?:
Ovo se zove objašnjenje , svaka čast matrix ..daj da te zagrlim ,mmmmmm!

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
puknuti kaže:
matrix123456 kaže:

http://img17.imageshack.us/img17/9205/tv018.jpg
Ovo se zove objašnjenje , svaka čast matrix ..daj da te zagrlim ,mmmmmm!

pa eto trudim se da vama neznalicama objasnim nesto :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

K

kiko1833

Guest
imam problem!

curi mi ulje na donji šeraf s lijeve i desne strane tome vinkovića tv 420. to je ulje diferencijala

pregledao sam odušak i uredu je!

što da radim. to što curi nije mnogo ali me živcira

pomozite mi

čitao sam o tome malo u postovima prije ali nisam mnogo izvukao...

i da...prijašnji gazda ovog tome je sipao ulje na sam odušak....jel to zbog toga?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
kiko1833;640712[B kaže:
]curi mi ulje na donji šeraf s lijeve i desne strane tome vinkovića tv 420. to je ulje diferencijala[/B]

pregledao sam odušak i uredu je!

što da radim. to što curi nije mnogo ali me živcira

pomozite mi

čitao sam o tome malo u postovima prije ali nisam mnogo izvukao...

i da...prijašnji gazda ovog tome je sipao ulje na sam odušak....jel to zbog toga?

moram priznati da baš i nisam razumio u kojim se šrafima radi,
ali pred postavljam da se radi o šrafima koji drže rukavce za kućište
mjenjača, tj. diferncijala. Ako je tako mijenjaj brtve rukavaca...

K

kiko1833

Guest
hmm

radi se o šerafima koji drže dva dijela traktora jedan s drugim....

ispod volana...je element s oduškom a donjega je taj na koji mi curi...

zasto bi sipao netko ulje na odusak...?

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
Ni meni nije podpuno jasno o kojim srafovima se radi?
1. jel ovde curi?
2. jel si na ovaj odusak mislio?...a sto nebi mogao da sipa ulje na odusak...ako mu je tamo lakse, nek izvoli...

Pozdrav Joe!

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
Kako ga ja razumem curi mu ulje između menjača i poklopca menjača, znači Joe, gde si ti odznačijo broj 1, od tu napred prema motoru prvi vijak.
Rješenje: traktor na pola, promjeniš brtvu, sklopiš nazad i mir. Pažnja, brtva mora bit iste debeljine kao stara brtva.
Možeš prvo malo pritegnut vijke, ponekad pomaže to. Vjerovatno si več to probao, ako jesi i nema uspjeha, onda nova brtva.

zwer

Dobro znana faca
Premium
Tu od
15 Ožu 2010
Poruka
1,713
mislim da bi pomogla i sama diht-masa, netreba mijenjat brtvu. Ispustiš ulje, lagano ga odtegneš i razdvojiš na nekih 5-10mm, namažeš brtvu s diht masom i pritegneš nazad.

majstor

Član
Tu od
7 Velj 2009
Poruka
256
ako curi tamo gdje je Joekiki označio pod brojem jedan onda pušta semering na mjenjaču da bi se semering promjenio treba raskopavati mjenjač.

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
mozda netko zna zbog cega mi tomo u prvoj i drugoj brzini ide pa malo stane,pa opet ide i to dok nije opterecen ,uglavnom ,mislim da nije nista slomljeno nego ko da ima dosta lufta negdje jer nista ne preskace i sve ostalo normalno radi, i kad mu dodam malo veci gas onda se to malo izgubi, a u ostalim brzinama radi normalno!? jel to neki problem il je to normalno? rijec je o tv419

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
mozda netko zna zbog cega mi tomo u prvoj i drugoj brzini ide pa malo stane,pa opet ide i to dok nije opterecen ,uglavnom ,mislim da nije nista slomljeno nego ko da ima dosta lufta negdje jer nista ne preskace i sve ostalo normalno radi, i kad mu dodam malo veci gas onda se to malo izgubi, a u ostalim brzinama radi normalno!? jel to neki problem il je to normalno? rijec je o tv419

problem je u ključu i osovini ključa.,
već je to sigurno 10-tak puta opisano u Tv temi...

medimurec

Član
Tu od
26 Lip 2010
Poruka
418
a,oprosti,daj mi molim te jos sam reci dal mogu tak radit s njim jos neko vrijeme il bi mogo napravit nekvo vece sranje?
slagat cu to svakako,a i pogledat cu to u prijasnjim postovima

Najnoviji postovi

Na vrh