• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Tomo Vinkovic problemi vezani za mehaniku (getribu i sl.)...

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
domagoj - ako si otvorio menjač,,, vidi sa koje ti je strane tanjurasti...i sa te strane skidaš rukavac!
A moja sumnja je : da su vijci što drže tanjurasti,,,popustili...stegni to,,,zameni ako ima puknutih,,,osiguraj protiv odvrtanja...i sklapaj! Neće ti trebati sito...
No,,, pre svega kad je već otvoren,,,lepo lagano sve pregledaj...i izmenjaj(što nevalja), da nebude posle nismo znali,,,mogli smo,,,sad je već kasno,,,itd...
A cimanje traktora ti je zbog ključa i nosača ključa!!! Obavezno menjaj oba!!! Ako zameniš samo ključ...hmmm posle će ti biti žao, što nisi zamenio i nosač ključa,,,a nije neka velika lova u pitanju, al mnogo znači...više nego sam "ključ"!!!

Pozdrav Joe! :mrgreen:

D

domagoj

Guest
Jutros sam napravio kontra. Podigao desni kotač, a lijevi ostao na zemlji zakočen.
Sad se puno jače čuje "meljava" i puno češće zapinje.
Prema tome bih sad i ja rekao da je desna redukicja.
Krenut ću s te strane po redu od kotača, poluosovine i tako dalje...

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
domagoj kaže:
Jutros sam napravio kontra. Podigao desni kotač, a lijevi ostao na zemlji zakočen.
Sad se puno jače čuje "meljava" i puno češće zapinje.
Prema tome bih sad i ja rekao da je desna redukicja.
Krenut ću s te strane po redu od kotača, poluosovine i tako dalje...
Pa to govori da bi bili sateliti , kaj ne? :scratch

D

domagoj

Guest
Nisu sateliti!

Rastavio sam.

Podrobio se kompletan desni rukavac: zupčanik redukcije, zupčanik s unutrašnjim ozubljenjem, ležaj zupčanika redukcije, viljuška blokade diferencijala, posvuda metalna piljevina i ostatci ležaja.
U tom džumbusu ne vjerujem ni da je preživio igličasti ležaj, a dobilo je i kućište diferencijala, onaj dio na koji uzubljuje flandža blokade. Oštećeni su kroneri, no to bi se moglo još i dotjerati turpijom; nisu popucali zubi, nego su malo raznitani i flandža ne može uzubiti.
Vidim i da je oštećen dosjed ležaja zupčanika redukcije i pitanje kako bi on nalijegao.
Po svemu sudeći treba i novi rukavac...

Sve u svemu prilično rasulo koje će i koštati....

edosoko

Dobro znana faca
Tu od
5 Svi 2008
Poruka
1,381
domagoj kaže:
....Oštećeni su kroneri, no to bi se moglo još i dotjerati turpijom....
turpijom obavezno :blackeye
domagoj kaže:
...Vidim i da je oštećen dosjed ležaja zupčanika redukcije i pitanje kako bi on nalijegao.
Po svemu sudeći treba i novi rukavac...
Sve u svemu prilično rasulo koje će i koštati....
dosjed kako ga zoves se moze piksovati ili razbusiti na vecu mjeru pa ubaciti veci lezaj - to sam radio
rukavac - kuciste, je skup (ako ga nadjes uopste), a imas dovoljno troska to sto si nabrojao i osim kucista

D

domagoj

Guest
Mjenjač i rukavac sam riješio, no sad pomalo sređujem ostatak kad je već "na klocnama" :D

Iduće pitanje; da li se i kako podmazuju križevi kardana za stražnju vuču i pogonsko vratilo?
Mazalica nema i sve je vrlo nepristupačno. Kako su to zamislili da se to podmaže?

Iduće pitanje...Netko je prije skinuo regler "alternatora".
Kako spojiti drugi regler?
Kupio sam regler u Hittneru, i ima nekih 6 izvoda , a iz generatora dolaze (ako se dobro sjećam ) tri žice.
Kud ide koja žica iz generatora i šta i kako se spaja na ostala tri kontakta reglera?
Regler je neki talijanski sa slovnim oznakama kontakata i ne znam gdje što ide.
Postoji li električna shema spajanja?

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
domagoj kaže:
Mjenjač i rukavac sam riješio, no sad pomalo sređujem ostatak kad je već "na klocnama" :D

Iduće pitanje; da li se i kako podmazuju križevi kardana za stražnju vuču i pogonsko vratilo?
Mazalica nema i sve je vrlo nepristupačno. Kako su to zamislili da se to podmaže?

Iduće pitanje...Netko je prije skinuo regler "alternatora".
Kako spojiti drugi regler?
Kupio sam regler u Hittneru, i ima nekih 6 izvoda , a iz generatora dolaze (ako se dobro sjećam ) tri žice.
Kud ide koja žica iz generatora i šta i kako se spaja na ostala tri kontakta reglera?
Regler je neki talijanski sa slovnim oznakama kontakata i ne znam gdje što ide.
Postoji li električna shema spajanja?

Što se tiče križeva kardana, ja svoje nisam nikad podmazao,
iz toga razloga jer gornji kardan uopće nama ni rupe za mazalice,
a na donjem je to gotovo pa nemoguća misija za izvesti. I hvala
dragome Bogu traktor ima preko 4200 rh i još nemaju zasad nekog pretjeranog lufta križevi.

Oko reglera ima već postojeću temu za ta pitanja, pa pogledajovdje

S

smandili

Guest
tomo vinković slabo vuče i neujednačeno radi. Iz metalnog dijela gdje se liva ulje dimilo i bio jako vruć

zbalija

Dobro znana faca
Tu od
21 Stu 2008
Poruka
2,294
smandili kaže:
tomo vinković slabo vuče i neujednačeno radi. Iz metalnog dijela gdje se liva ulje dimilo i bio jako vruć

Daj reci u kojem je modelu TV riječ.
koji metalni dio u u što se ulje ulijeva ( u mjenjač, motor ili zadnji diferencijal)?

joekiki

Dobro znana faca
Tu od
21 Lis 2008
Poruka
1,318
Pozdrav svima!
domagoj kaže:
Što se tiče podmazivanja križeva kardana,,,na seriju 800 podmazujem relativno lako, uz 2-3 psovki,,,neznam kakva je razlika na starijim serijama,,,ne bi trebalo biti :scratch
Namotam pun levi ili desni, malo gurnem traktor da budu pristupačne mazalice stažnje vuče,,,a ovaj donji se rukom može okrenuti, ako je ručica izlaznog vratila u praznom hodu!

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
joekiki kaže:
Pozdrav svima!
[
Što se tiče podmazivanja križeva kardana,,,na seriju 800 podmazujem relativno lako, uz 2-3 psovki,,,neznam kakva je razlika na starijim serijama,,,ne bi trebalo biti :scratch
Namotam pun levi ili desni, malo gurnem traktor da budu pristupačne mazalice stažnje vuče,,,a ovaj donji se rukom može okrenuti, ako je ručica izlaznog vratila u praznom hodu!
[
E, boga ti... za to se treba sagnuti

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Puknuti. Zar opet ja da te špotam? 21 stolječe, ljudi imaju dizalice. Opet loša ocjena :lol: ;)

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Kad bolje razmislim koliko puta rastavljaju godišnje traktor da ga podmažu svaki put kad je na stolu dosta mu je , i previše .
Dizalica , dizalica :scratch ..znao sam da sam neš propustio u školi , priokleti bilijar klub :oops:

D

domagoj

Guest
joekiki kaže:
Pozdrav svima!
domagoj kaže:

Da, al ja imam 731 i nema nikakvih mazalica na nijednom križu...
Znači to se ne podmazuje dok se ne razleti? :D

matrix123456

Aktivni član
Tu od
14 Sij 2009
Poruka
1,021
ja mislim da se mogu izbusiti rupe za mazalice o postaviti prikljucak za mazalicu ili kako se to vec zove i onda podmazivati

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,789
Matrix taj križ koji možeš izbušiti nemoj niti urađivati.

firemanpeter

Dobro znana faca
Tu od
12 Svi 2008
Poruka
1,887
domagoj kaže:

A kako se to rješilo?

domagoj kaže:
Da, al ja imam 731 i nema nikakvih mazalica na nijednom križu...
Znači to se ne podmazuje dok se ne razleti?

Imam i ja 731, pa me pomalo čudi što tvoj nema tih mazalica. Moj ih ima.

Najnoviji postovi

Na vrh