Pumpa je ok, dobar odnos cijene i kvalitete.
Na slici je glavni regulacioni ventil hidraulike i mozak cijelog sistema. U pitanju je posljedica neke kemije, dakle teško je procijeniti jer mi nije poznato koliko si vlasnik stroja, i što se radilo po hidraulici. Ljudi kad počnu problem se hidraulikom, po pitanju trzanja u radu, krenu u kemije s glavnim regulacionim ventilom, a da ne poznaju rad istog, pa po slobodnoj procjeni, podbacuju improvizirne podloške pod klipiće u unutrašnjosti ventila, dodaju utore po istima, ubacuju dodatne gumice, pojačavaju ili mijenjaju opruge, s očekivanjem da će nešto pametno napraviti, a popravka nema. Razvodnik radi s preciznošću 5-6 mikrona, a kad se isti istroši već od 7 mikrona kreću problemi, da se grubo izjasnim, ne štimaju tlakovi unutar razvodnika a time se remeti kretanje klipova koji svoji bridovima preklapaju provrte i reguliraju rad i smjer toka hidraulike.
Vidim da su se na tržištu nedavno pojavili i zamjenski glavni regulacioni ventili po bagatelnoj cijeni (za TD 40-55 ) ih ima za 450 kn, dok je original oko 1500 kn. S originalom imam iskustva i radi ih Hidraulika Kutina, prva su ugradnja za Deutz Fahr i dobra je roba. Iskreno da mi je potreban mislim da bi probao sa zamjenskim jer za tih cca 450 kn ako ne valja ne bi propao jer je sigurno bolji od neispravnog starog, a cijena je ok. Čak su bili 375 kn pred par mjeseci a sad dok sam tražio linkove vidim da su malo digli cijene.
Razvodnik hidraulika(OKRUGLI)Torpedo 40-7506 Prodaju se razvodnici hidraulika(OKRUGLI) za Torpedo
www.njuskalo.hr
VENTIL HIDRAULIKE ZA TRAKTOR TORPEDO 45-90 Ventil hidraulike za traktor torpedo
www.njuskalo.hr
Također treba provjeriti sigurnosni ventil na cilindru u kućištu hidraulike, moguće je špena ili neka nečistoća podletila pod njega pa na leru propušta manje i uspije podignuti a pod gasom probije pa padaju poluge.