• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Torpedo RX 120

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141
Re: Torpedo RX120

Ok Zrine.Ma kod mene radi pumpa ali mi nerade kontrolne lampe.zato se malo raspitujem kako sve radi kod RX120 jer nemam iskustva

B

Bobo

Guest

Ja se ispricavam sto pisem gluposti, no mene na fakultetu ucili da se motorno ulje ne smije sipati u mjenjac, jer nema svojstva podmazivanja kad se zupcanici pod opterecenjem, tocnije, da se ulje izmedju njih ne zadrzava (ne lijepi se za metal) i da ne podmazuje, te da se zupcanici u mjenjacu ubrzano torse...

Profesor koji mi je to rekao je dugi niz godina radio na kombinatu kao glavni za odrzavanje mehanizacije, i ima doktorat iz poljoprivredne mehanizacije, tako da vjerujem da zna sto prica...

Jos jednom sorry, ali zbilja nemam pojma kako moze ici motorno ulje u mjenjac...

R

Ratarko

Guest

Još jedan dokaz da uz najbolju volju i svu potrebnu školu nemate pojma tu šta je Torpedo .
Naravno da ti nitko nije uzeo za krivo što si predložio transhidrol ulje za mjenjač .
Čak je pohvalno što si čovjeku htio dati savjet :D

B

Bobo

Guest

Cuj, nemam pjma na koju to foru ide, tako da tu vise nemam pravo glasa...

Samo znam sto mi je covijek rekao...

R

ROKI

Guest

Bobo kaže:
Ja se ispricavam sto pisem gluposti, no mene na fakultetu ucili da se motorno ulje ne smije sipati u mjenjac, jer nema svojstva podmazivanja kad se zupcanici pod opterecenjem, tocnije, da se ulje izmedju njih ne zadrzava (ne lijepi se za metal) i da ne podmazuje, te da se zupcanici u mjenjacu ubrzano torse...

Profesor koji mi je to rekao je dugi niz godina radio na kombinatu kao glavni za odrzavanje mehanizacije, i ima doktorat iz poljoprivredne mehanizacije, tako da vjerujem da zna sto prica...

Jos jednom sorry, ali zbilja nemam pojma kako moze ici motorno ulje u mjenjac...

Ma fino ide. Odvrneš čep i naspeš, nema tu mudrovanja. Ide motorno u mog rusa sve u 16. ;) Samo što sam ja na prvoj zamjeni ubacio u mjenjač i diferencijal Hipenol 90 umjesto motornog ulja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,529

Motorno ulje ide valjda zbog mesinganih i brončanih dijelova, jer Hipenol s EP aditivima to pojede.

Inače, i na Štoreu ide motorno ulje u mjenjač i hidrauliku.

Bobo, ako nisi znal, Mini Morris NIJE imal odvojeno ulje u mjenjaču, veće je prva kostrukcija bila sa zajedničkim uljem iz motora.

B

Bobo

Guest

Dobro, sad ti meni o mini porisu... to je automobil koji ima mjenjac bar 8 puta meksi jer taj mjenjac ne mora trpjeti velika opterecenja kao i traktorski...

I u moju ladu takodjer ide motorno ulje u mjenjac, kad sam pitao zasto, nesta mi je madjar objasnjavao neki lezaj, nesto tamo... nisam ga bas pohvatao ;)

Uglavnom, nisam imao pojma da ide motorno ulje u mjenjac na traktorima...

A sto se rusa tice, ruski strojevi gutaju sve... Znam da je kolegin otac ladu 1600 specijal vozio sa nekom tekucinom za kocnice u karteru, jer je bilo od drzavne vaznosti da ode od tocke A do tocke B a u ratnom stanju uzimas prvo sredstvo koje ti pada pod rukke i lada se jos dugo dugo vozila...

Č

Čugi

Guest

Bobo, Bobo, čudi me da to nisi znao? Evo jednog primera- Obrisan neispravan link.

B

Bobo

Guest

To nije motorno ulje, nego univerzalno ulje posebno pravljeno za koristenje u poljoprivredi, kao INA AGRINA... dakle, nije cisto motorno ulje, nego se koristi za sve zivo.

Znam ja odavno za takvo ulje, i da je bilo dobavljivo, imao bih ga u svom 549, jer je interval zamijene u motoru bez turba 250 sati, s turbom 200 sati, a sve ostalo 800 sati... puno bolje od hipenola, transhidrola i ostalih ulja koje INA proizvodi...

SUPER 3 ulje je cisto motorno ulje, i meni je zato cudno zasto se ono sipa u mjenjace i hidrauliku...

R

ROKI

Guest

INA lošija od tog FAM-ovog ulja?! :shock: Pa daj odrasti čovječe božiji. Pa inina ulja Mercedes preporučuje za korištenje u programu osobnih vozila, a za teretna neznam. INA lošija od FAM-a??? Nemoš vjerovat. Super 5 od INE je super ulje za traktore. E pa svašta se ovdje na forumu može pročitati, i pametni stvari, a bome i kojekakvih smješnih stvarčica od kojih me, kad ih pročitam, zaboli stomak od smjeha. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

R

Ratarko

Guest

ROKI puno te sekiraju bobine izjave :blackeye :?:
Naravno da je inino ulje bolje od famovog .
Naručio sam prošle godine bačvu kvalitetnog FAM motornog ulja ... FAM distributeru sam rekao da želim neko ulje u rangu sa ininom super peticom ... rekao je da ima baš takvo i bolje te mi je dostavio bačvu ...trebao sam ju koristiti u RX traktorima za motor ali na kraju je išlo RX-u u mjenjač jer nismo bili zadovoljnji sa uljem kada smo ga taj jedan puta koristili u motoru .
Ponekad popustim pod pritiskom i dozvolim si da me nagovore na svakojake stvari pa onda trpim svoju glupost...neću više uzimati FAM ulje , nema potrebe komplicirati stvari , INA ima odlična ulja .

B

Bobo

Guest

NARAVNO da je INA SUPER 5 ODLICNO ULJE!!! Na kojoj ti planeti zivis?!?

Pa SUPER 5 mozes sipati u sve zivo i nezivo, i uvijek se dobro pokazalo... To sto je tamo neki FAM brand name tj, razvikan, ne mora znaciti da je odlicna firma... Daj malo razmisli, pa onda pricaj...

Sto fali INA SUPER 5 ulju? Nabroji mi nekoliko nedostataka tog ulja... Da te vidim, faco ;)

Zbilja nemam pojma sto imas protiv mene, ali ja protiv tebe nemam apsolutno nista...

R

ROKI

Guest

Bobo kaže:
Znam ja odavno za takvo ulje, i da je bilo dobavljivo, imao bih ga u svom 549, jer je interval zamijene u motoru bez turba 250 sati, s turbom 200 sati, a sve ostalo 800 sati... puno bolje od hipenola, transhidrola i ostalih ulja koje INA proizvodi...

Eto šta si napisao. Nemam ja ništa protiv tebe samo nekad tako lupiš neku glupost da je to čudo jedno. Još jednom kažem da nemam ništa protiv tebe. Neznamo svi sve što je je. Super 5 imam u tri traktora i godišnje ga mjenjam cca 11-12 puta. A vadim ga na svakih 100 sati. Toliko o meni i ininoj petici. Ulje je prva liga. ;)

B

Bobo

Guest

Zasto ga vadis na 100 sati? to je bacanje novca, jer za 100 sati mozes koristiti i super 3...

Uglavnom, ulje je dobro, i ne vidim razloga da ga ne kupujem dok god postoji...

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Koliko ja znam SUPER 5 je dobro ulje,koju specifikaciju ima SUPER 5 10w40 ili 15w40.
Mi koristimo u firmi 4 vrsta ulja 10w40 polu sinteticko,5w40 sinteticko ta dva ulja koristimo za normalnu upotrebu u autima mjenjaju se na 15000km ili jedna godina.za motore sa direktnim ubrizgavanjem (disel) koristimo sinteticko ulje 5w40 specijalno za direktno ubrizgavanje to je ulje malo gusce mjenja se na 15000km,a vw u nove motore koristi longlive 0w30 to se mjenja na 30000km.
Ja sam jedno prilikom probao u mog kombija 207 Mercedes uliti ovo ulje 5w40 (direkteinspriz) pa to je drugi auto motor je tisi za neki 10% a ide brze sad samo ljeva to ulje.Burazer je imao Opela Mntrea 3.1TD od jednom je poceo turbo (pjevati)probali smo sa tim uljum i smirilo se tako je vozio jos dvije godine.
To je super ulje ali ima i manu cjena 15eura litra. :lol:

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Gdje kupujete filtere i ostale djelove za Torpeda?

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Nemoj zezati,ne mogu naci zracni filter,kazu da ima razlicitih,pa zato pitam.

R

Ratarko

Guest

U Slavonskom Brodu ima trgovina sa fiterima svih vrsta .
Zove se Auto Pejić .

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Ako imas mozda neki kontakt tel.ili mail adresu,posalji mi molim te,na pp

Najnoviji postovi

Na vrh