• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Torpedo RX 120

Z

zrine892

Guest
Re: Torpedo RX120

ja uzimam kod miholjcanke sve sta trebam za rx a sto se tice dijelova to jos nisam trazio za sada...

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Zriine jeli moguce da je veliki zracni filter 250kn a mali 200kn?nekako mi to preskupo! (radi se o RX filterima) ;)

R

Ratarko

Guest

Nisi mene pitao ali meni se cijena čini OK , mislim da ti vani košta oko 30 € a to je to .

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

ok,hvala ti puno!
Obratio sam se Zrini jer ima isti traktor,ali hvala ti svejedno.Sumnjao sam mozda,posto zna da sam iz Njem.da me mozda ne valja. ;)

R

Ratarko

Guest

E pa vidi ovako ...
Evo ti link na filtere , ovo je možda tvoj filter ?

http://skrati.net/bm7

Ako nije pokušaj si tu pronjuškati ...možda ga nađeš pa vidi koliko košta vani , onda dodaj 20 % i toliko je kod nas u HR .

Z

zrine892

Guest

kod mene su filteri union barem tako mislim...a koja je cijena neznam jer tu vecinom dignem robu...mislim da je to tako oko 200 kuna...cuj nijedno odrzavanje nije jeftino...

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Ratarko,ova stranica je super,usporedjivao sam sa cijenam kod mene u firmi,ali je kod mene sve skuplje za oko 10€po filteru.
Kupicu ih u Hr.cjena je ok.

R

Ratarko

Guest

Zahvali suljosu ;-) on mi je rekao za nju :)

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Popravljao sam getribu na RX120(stezao onu maticu sto su mi rekli,na desnoj strani,pod poklopcom):Stvarno je bila otpustena,stegnem to lijepo,sad mi traktor
vozi samo u prvoj brzini,a mjenjac je u leru :scratch
Mjenjac od rikverca i radne brzine,rade normalno i nema sada lufta,bolje je,ali mjenjac od brzina ne mogu vise ubaciti u prvu i drugu a u trecu i petu kad ubacim odmah gusi motor.Da li neko zna sto bi to moglo biti? :shock:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,529

Bobo kaže:
Torpedo... pih!
I ti stežeš šarafe ... na IMT-u, pih...

B

Bobo

Guest

Istina... Ali ja dotezem samo jednom, i onda vise ne...

@momo, cuj, logican korak je da tu maticu probas samo malo otegnuti... pa onda probas na suho kako se mjenjac ponasa. Ako radi kako treba, samo nadji jos jednu kontramaticu i problem rijesen...

Z

zrine892

Guest

Bobo kaže:
Torpedo... pih!

kad bude tvoj imt-e napravio više posla,kao rx od Mome i moj...javi se... ;) ;)

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Lako je to reci to da vidis matica je napravljena od 4mm lima nemas tu gdje staviti kontra ja benak mislio da treba stegnuti do kraja :oops:
Sad trazim naj prije servisnu knjigu za RX120 pa da tacno znam kako se stezu te matice.
Dali neko zna mehanicara koji ima iskustva sa RX :?:
Obrisan neispravan link.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,529

Momo kaže:
Lako je to reci to da vidis matica je napravljena od 4mm lima nemas tu gdje staviti kontra ja benak mislio da treba stegnuti do kraja :oops:
Sad trazim naj prije servisnu knjigu za RX120 pa da tacno znam kako se stezu te matice.
Dali neko zna mehanicara koji ima iskustva sa RX :?:
Obrisan neispravan link.

Probaj pogoditi točan položaj matice, te ju zalijepi Loctite-om 243. Po mojem iskustvu drži dobro.

B

Bobo

Guest

Samo malo... koja je tu matica problematicna?

Vjerovatno je jedna od gornjih, i to ova prva. Vidim da ona iza ima onu podlosku ispod, pa se ta podloska savine u zubce matice, i tako ju drzi na mijestu. Nisam primjetio tu podlosku ispod prve matice, ako je uopce u njoj problem...

@ZJ: Kazes LOCTITE, da bi drzao? Zanimljiva ideja...

Z

zrine892

Guest

hmmm...neznam..da bi to radio radije bi majstoru poslao traktora...

B

Bobo

Guest

A dajte mi recite je li normalno da ima onaj hladnjak s alternatora u mjenjacu? Koja je svrha mijesanja ulja? Hladjenje ili nesto drugo? Ako je to uopce original unutra...

Prvi put vidim takvo rijesenje :?

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

I mene muci taj ventilator,to nije original,neko je stavio da naprskiva ova 2 zupcanika napred.

Najnoviji postovi

Na vrh