• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Torpedo RX 120

Z

zrine892

Guest
Re: Torpedo RX120

naravno...cemo se jos onda....do godine.....

R

Ratarko

Guest

I onda je riješen problem oko disk pločica ?
Ako je baš mi je drago ! :D

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Preko vikenda ce moje burazer izvaditi i izmjeriti.Onda cu biti 100% siguran.

Z

zrine892

Guest

hehe...ma samo to sredi imas kocnice bolje nego ABS-e hehehe....javi ako budu valjali...ja sam te disk pločice platio 180 kuna cetiri komada....

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Ha,ha.,ja sam danas kod mene u lageru nasao za dzabe,stoje,a nikom ne trebaju.
;)

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Plocice ce najvjerovatnije pasati mjere su iste.Hvala decki!

Z

zrine892

Guest

ma nista....samo ako treba sta god mene ili ratarka pitaj...mi smo mahera za torpedo...:) ;) :)

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Ej;decki dali ima neko prednji kineticki zglob :?: klapce ko stara kanta :oops:

Z

zrine892

Guest

OO...to je veci problem...jesi barem pregledlao prednji kinetiki zglob??

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Nism nista sad rastavljo moram prije uzorati za orase,kad ga izvana drmam izgleda da nema ni jadnog lezaja.Dobijo sam juce knjigu rezervni djelova za RX 100 i120 u njoj sam nasao kineticki ali je naslikan samo obicni krizni zglob a kod mene je dupli zglob :?: Gledao sam na Dx je isto samo jedan zglob u kinutickom.

R

Ratarko

Guest

Na RX 170 su također dupli zglobovi .
Vjerojatno nije podmazivan , bilo bi poželjno jednom godišnje poskidati čepove na njemu i onda na njihovo mjesto uvrneš mazalicu i malo podmažeš ...ja to radim svakog proljeća , malo je danguba jer moraš podići prednji kotač u zrak da bi ga mogao nesmetano okretati ali nije toliko strašno , ima tih 8 mazalica na jednoj strani i fajront . Miran si do godine , provjereno kod mene , 12 godina tako radim .

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Super hvala za savjet nisam ni znao da treba tuj podmazati samo ja moj moram naj prije popraviti jer na jednpoj stani nema vise sto podmazati.Ratarko zasto ima sa vanjske strane glavcine jedan saraf (cini mi se imbus)izgleda kao za ulje, dali se tuj ljeva ulje i koje?

R

Ratarko

Guest

Naravno da ide ulje ... Staviš taj vijak da bude na sredini ( nadama se da kužiš ) onda ga odviješ i unutra sipaš hipenol 90 ulje , ono gusto ulje ako ne znaš po imenu na koje mislim ...ono ti ide u sve glavčine na RX-u , prednju vuću , bočnike . Kada ulje krene van , znači mora biti pola glavčine puno onda je dosta . To je kontrolini vijak ali na njega se i nadosipa ulje . Možda bi bilo dobro ta sva ulja zamjenit , posebno od prednje vuče .

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Sve sam te skuzio u deferencialu sa vec promjenio ulje a za te bocnike nisam znao :oops: puno hvala!Kad sam ga kupio naj prije sam dolio 25l ulja gdje sam got provjerava ule fali,tri dana sam pdmaziva i prao.Joj dok ga nisam imao samo sam sanjavao kad cu ga kupiti a sad sanjarim sto sve treba na njemu raditi a ja od njega 1250km.

Momo

Član
Tu od
26 Lip 2007
Poruka
141

Dali netko zna koliko ide litara ulja u RX120(motor)I koje ulje trosite?
Na koliko radni sati se mjenj filter ulja u hidrauliciß

R

Ratarko

Guest

Koliko točno ulja u motor ide to ne znam . Kupi dvije kante od 10 litara INA Super 5 ulja i trebalo bi biti dosta . Sa tim sam odmah odgovorio na tvoje drugo pitanje a filter u hidrauliku zamjeni odmah . U 3000 sati sam ga promjenio dva puta .

B

Bobo

Guest

Kad smo vec kod filtera ulja u hidrauliku...

Koliko je bitno to mijenjati, posto mi u uputstvo od traktora pise da se svakih 400 sati pere filter, a svakih 800 da se mijenja...

Na starom traktoru koji je odradio oko 10 000 sati, od toga sigurno 90% na zemlji i u sumi, niti jednom nismo mijenjali filter hidraulika, a niti smo ga prali... Samo jednom smo silom prilika mijenjali ulje u hidrauliku, jer se u mjenjacu nesto pomaklo, pa je bilo puno spene i sribalo nam pumpu hidraulika, koja je takodjer promjenjena...

Dakle, zbog cega mijenjati filter ulja u hidrauliku, ako je sve u redu s traktorom? Tu nema nikakvog izgaranja, a niti neke pretjerane degradacije ulja, tako da mi to bas i nije jasno...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,530

Bobo, zato kaj ima puno špene od trošenja zupčanika, ili bolje rečeno mulja. To smanjuje protok ulja pumpe i uzrokuje probleme. Kad se filter zaštopa, pumpa ne dobiva dovoljno ulja, te radi na suho. Valjda znaš kaj to radi pumpi.
Kod nas na Štore-u je fino metalno sito s magnetom koje se peru. Obično se to opere kad se mijenja ulje u motoru.
Na Same-u su dva papirnata lončasta filtera (spojena paralelno) i mijenjaju se na prvih 400sati ili kad indikator pokaže da im je opal protok.

Najnoviji postovi

Na vrh