Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena.
Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga.
Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️
¸Isforsiraj ga malo na gasu .Ako ne prekine onda nesto sa karikama i cilindrom nestima.Ako ga razrađujes na ler gasu bacace ulje godinama. Daj mi gas i razradi ga.
Nije glupost, dapače.
Motor radi pothlađen i uhoda se.
Onda se zagrije, prsteni se rašire, te ne dihtaju više tam gdje bi trebali.
Pogotovo je to izraženo kod zrakom hlađenih motora, koji rade u velikom rasponu temperatura cilindara. Razrađivati na leru ima smisla sat-dva, da se uoče eventualni nedostaci, a onda postepeno teretiti, postepeno dizati okretaje i raditi u promjenjivim režimu, a ne na konstantnom gasu. Svakak kratkotrajno i na punom gasu i s punim teretom.
Ne ulaufava se traktor u leru nego i na vecim okretajima ali bez velikih opterecenja,,,
ZJ pogledaj kakve su obrade cilinxri na zrakom hladjenom motoru pa ce ti sve bit jasno,,
Mislim na nove cilindre,,
Kako promijeniti semering na poluosovini na Torpedu Adrijaticu 7506.Skinuo sam poluosovinu sad me zanima da li onaj prsten treba grijat da bi lezaj isao van? Na zadnjem kotacu.
Koliko kosta kompletna generalka 7506? znaci komplet motor, kuplung, dif, hidraulika, instalacija, lageri, semerinzi, gume, boja? da bude kao nov. nema oranja, samo vuca freze, prikolice, kosilice i sl.
ljudi pomagajte što brže možete...vak imam problem sa td 7506 mjenjo sam lamelu i kad sam rastavljo traktor popola povukla mi se osovina od kardana i sad kad uključim kardan kardan neće da se vrti...ili ja nisam nju dobro uzubio ili moram skidat poklopac hidraulike da riješim taj problem