• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Torpedo TD 7506

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
¸Isforsiraj ga malo na gasu .Ako ne prekine onda nesto sa karikama i cilindrom nestima.Ako ga razrađujes na ler gasu bacace ulje godinama. Daj mi gas i razradi ga.

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ovo za ler gas je neutemeljena tvrdnja,i velika glupost zasto bi baco ulje godinama ako se laufa na leru???

Posljednje uređivanje od moderatora:

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Nije glupost, dapače.
Motor radi pothlađen i uhoda se.
Onda se zagrije, prsteni se rašire, te ne dihtaju više tam gdje bi trebali.
Pogotovo je to izraženo kod zrakom hlađenih motora, koji rade u velikom rasponu temperatura cilindara. Razrađivati na leru ima smisla sat-dva, da se uoče eventualni nedostaci, a onda postepeno teretiti, postepeno dizati okretaje i raditi u promjenjivim režimu, a ne na konstantnom gasu. Svakak kratkotrajno i na punom gasu i s punim teretom.

Posljednje uređivanje:

matozdenci

Dobro znana faca
Tu od
28 Kol 2014
Poruka
1,821
Ne ulaufava se traktor u leru nego i na vecim okretajima ali bez velikih opterecenja,,,
ZJ pogledaj kakve su obrade cilinxri na zrakom hladjenom motoru pa ce ti sve bit jasno,,
Mislim na nove cilindre,,

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Kako promijeniti semering na poluosovini na Torpedu Adrijaticu 7506.Skinuo sam poluosovinu sad me zanima da li onaj prsten treba grijat da bi lezaj isao van? Na zadnjem kotacu.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ako griješ trebaš i ležaj novi.
Ako presječeš čahuru (najvjerojatnije bu samo tak i išlo) onda je dovoljna samo nova čahura.

bornakutina

Aktivni član
Tu od
5 Tra 2010
Poruka
1,194
Treba ce i lezaj i cahura . I lezaj je u losem stanju neku mozda preporuku koju marku lezaja uzeti skf fag ili nesta trece?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,490
Koyo, Nachi...
Ovi FAG i SKF, kaj se pri nama prodaju, su škart za velike novce...

foler

Član
Tu od
17 Lis 2014
Poruka
431
Koliko kosta kompletna generalka 7506? znaci komplet motor, kuplung, dif, hidraulika, instalacija, lageri, semerinzi, gume, boja? da bude kao nov. nema oranja, samo vuca freze, prikolice, kosilice i sl.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Ista meta, isto rastojanje ko i sa pitanjem vezanim za IMT.

ivand

Novi član
Tu od
20 Ruj 2015
Poruka
7
torpedo PROBLEM

ljudi pomagajte što brže možete...vak imam problem sa td 7506 mjenjo sam lamelu i kad sam rastavljo traktor popola povukla mi se osovina od kardana i sad kad uključim kardan kardan neće da se vrti...ili ja nisam nju dobro uzubio ili moram skidat poklopac hidraulike da riješim taj problem

Tino

Dobro znana faca
Tu od
23 Svi 2012
Poruka
3,290
Re: torpedo PROBLEM

Ili lamela kardana nije uštelana dobro...

ivand

Novi član
Tu od
20 Ruj 2015
Poruka
7

nisam još spojio traktor kad me ovo zajebava...kad rukom vrtim neće kardan da se okreće

TorpedoTD45

Član
Tu od
20 Ožu 2010
Poruka
785

mjenjac-getriba-diferencijal-torpedo-75-slika-37775488.jpg

vjerojatno ti je ispala čahura spojničke desno do zupčanika na slici

ivand

Novi član
Tu od
20 Ruj 2015
Poruka
7

znači mora poklopac dole..jel treba šta onda oko hidraulike radit ako se poklopac skida

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Nemora poklopac hidraulika, može se i kroz onaj zadnji uzubiti.

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,797
Najprije onaj deklič da bi po potrebi izvadil segere. a poslije cijeli poklopac.
Spojnička se može iskopčati na dva mjesta pa provjeri oba.

ivand

Novi član
Tu od
20 Ruj 2015
Poruka
7
ok..onda ću prvo skinuti taj dekli pa vidit....ali mislim da će prije biti ispod poklopca

a ako skidam poklopac jel moram šta oko hidraulike onda preštimavat

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh