krki kaže:
molim komentar na to da ljudi zaziru od njih jel se kvare diferencijali jel to vredi za sve modele i serije ili samo neki
valjda su zato i ono jeftini 98g 55ks servo oko 5 tisuča evra traže sa 2000rs
To je istina za diferencijal ali nije i pravilo za sve Torpedo modele.
Imao sam " sreču " da sam bio vlasnik upravo takvog Torpeda od 60 KS koji je imao dosta problema sa mjenjačem i diferencijalom dok mu je motor bio fenomenalan. Torpedo od 60 KS ima dif. i mjenjač od Torpeda 48 KS tako da niti nije čudo što se kvario . Zadnje poluosovine je lomio 3 puta , mjenjač je iskakao iz druge brzine ( najbitnija za rad ) kada bi traktor bio pod punim opterečenjem. Sve u svemu loš paket .
Na drugoj strani Torpedo 75 nema takve probleme dok opet devedesetka ponavlja istu stvar kao i moj TD 60 buduči da ima presnažan motor koji ostatak traktora ne prati.
Torpedo RX 170 je sasvim druga priča , nikada se neče pokvariti motor , mjenjač , diferencijal ako traktor ima redovito održavanje.
Motor mora redovito biti očiščen od prljavštine zato što ima zračno hlađenje koje ima veliki protok zraka kroz motor koji uvlači prljavštinu na cilindre i tako otežava hlađenje motora te se mora paziti da na hladnom motoru ulje uvijek bude za 2 cm preko maksimuma.
Mjenjač zna rasipati ulje pa je od velike važnosti da se ulje svako jutro prije rada kontrolira uostalom kao i motorno ulje.
Torpedo traktori nisu loši , nego samo treba znati odabrati model :wink: