• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

B

Bobo

Guest
Evo ga i susjedov Torpedo! Prije je imao 539 i kandze za zadnje kotace, no kako je njegovo selo u ratu jako nastradalo, ostao je bez icega. Dan danas kad ga pitam za 539 i kandze on se skoro rasplace koliko mu je traktora zao. Sam kaze da je ovaj torpedo okretan kao stagalj, u usporedbi s 539...

Obrisan neispravan link.

Jednom prilikom sam prao svoj 539 miniwashom i on dosao da mu ja operem stagalj. kad sam poceo boja se pocela guliti s njega?!? Ovaj se poceo hvatati za glavu i rekao bolje da ne perem nista, jer ce mu cijeli bit crven (temeljna boja)...

Traktor ima motir u losem stanju jer je prijasnji vlasnik uklonio fini filter zraka i traktor je uvlacio razne necistoce u sebe, takodjerje bio 2 ili 3 puta prevrtan... No ipak s njim radi koliko mu je potrebno i da ima mogucnosti odmah bi ga mijenjao za 539, ali nema se novaca...

R

Ratarko

Guest
Jadan čova :(
Imam ja rođaka koji ima TD 48 u još gorem stanju od toga , to da vidiš , čudo jedno od traktora.
IMT 539 je bolji traktor od toga Torpeda kada se sveukupno gleda , Torpedo može biti brži u nekim ratarskim operacijama ali ja bih svakako volio sjediti za volanom IMT 539 dok se one izvršavaju a ne za Torpedovim.

Radio sam dosta sa TD 48 i prisjela mi je svaka minuta .

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
pa kad pogledaš nema poljoprivrednika koji nema bar 539...čast iznimkama... 539 rules!!!

abrkili

Aktivni član
Tu od
26 Ožu 2007
Poruka
2,932
ma to ti je isto,jedino je ovaj trunku jači i življi na gasu...to su ti dva brata. :) ma dobar je on jer malo troši pa ga svi imaju za neke male poslove bar.

R

robert

Guest
evo dokaz da je i torpedo dobar-
Obrisan neispravan link.
Obrisan neispravan link.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
zvona kaže:
Obrisan neispravan link.

Ove je made in hrvatska i ovo je trebalo da se radi u torpedu u suradnji sa steyr-om

Ovu sliku sam ja snimil. Neznam kak je dospjela na tu stranicu. Vjerojatno ju je netko snimil s Puddingsworld-a. :x

B

branko

Guest
sad sam ponovno isao pogledati sliku i neznam kako nisam vidio tvoje inicijale gore. konacno si procitao poruku na fp ili ti si ne prije nije dalo doci na forum ?

mario

Legenda
Tu od
28 Srp 2006
Poruka
2,939
ZJ Bok i dobrodošao, od kud si ? Objasni na onda ti sliku.

R

Ratarko

Guest
Dobro izgleda tvoj RX , sačuvan je iz vana fino .
Rođak mi ima takvog samo u lošijem vizuelnom stanju , imao je problema sa mjenjačem , kako je kod tebe sa mjenjačem , ide ?
Kod toga RX-a mi se sviđa taj mjenjač jedino zato što je brz u transportu , mislim da je za 10-15 km/h brži od moga RX-170 !

Gdje ti curi ulje točno , na koje brtve ?

Z

zrine892

Guest
Ratarko kaže:
Rođak mi ima takvog samo u lošijem vizuelnom stanju , imao je problema sa mjenjačem , kako je kod tebe sa mjenjačem , ide ?
Kod toga RX-a mi se sviđa taj mjenjač jedino zato što je brz u transportu , mislim da je za 10-15 km/h brži od moga RX-170 !

curi na bloku motora i kartera i ono aluminijsko tamo gdje kompresor,altenato...pa menjač ide samo iskače iz 4 brzine..Nju izbjegavam...uvijek preskocim...sto njemu vrijedi sto je brži od rx-170 kad ne smiješ forsirati zbog menjaca u otperecenju...i curi mi na deku od hidraulike...ne radim s njim puno jer navikao sam se na rusu i rus ga stedi...tko zna koliko je rx propatio dok je radio u PIK-u D.Miholjca...??Radena polugeneralka prije 10 god.pali ko mina...

K

krx pozega

Guest
Budeš ga prodao brzo :lol: :lol: :lol: :lol: jel Torpedo ili nije...jeli Bobo

R

Ratarko

Guest
zrine892 kaže:
Ratarko kaže:

curi na bloku motora i kartera i ono aluminijsko tamo gdje kompresor,altenato...pa menjač ide samo iskače iz 4 brzine..Nju izbjegavam...uvijek preskocim...sto njemu vrijedi sto je brži od rx-170 kad ne smiješ forsirati zbog menjaca u otperecenju...i curi mi na deku od hidraulike...ne radim s njim puno jer navikao sam se na rusu i rus ga stedi...tko zna koliko je rx propatio dok je radio u PIK-u D.Miholjca...??Radena polugeneralka prije 10 god.pali ko mina...

Moj jedan RX je isto mastio na prednjem dijelu motora , baš gdje je taj aluminijski dio ( razvodnik paljenja ) . Nakon što smo to rastavili , očistili i stavili novu diht masu više ni kapi , evo i dan danas je suh kao barut tamo a ima deset godina da smo to radili . To i nije tako velik problem ako i masti ali bolje izgleda ako je čisto .

Moj rođak je isto uzeo RX-100 iz Miholjca kao i puno poljoprivrednika iz moga kraja koji su tamo pokupovali RX-170 traktore , bilo ih je na prodaju koliko želiš . Neki su bili dobri ali nekima su dušu izvadili i nisu valjali od prvog dana .

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
Ratarko kaže:
Evo dok sam tražio podatke o TD Kvarner traktoru naiđem i na ovaj katalog .
Neka ostane negdje na internetu ovaj zapis da ljudi znaju kako je traktor izgledao i koje su mu bile karakteristike.

Ne znam da li se vidi na ovoj maloj slici ali imao je fino izgrađenu unutrašnjost kabine .
Vidi se da je tapecirano sve živo te da nema vidljivih željeznih dijelova , limova i slično .
Jedino ova ručica sa lijeve strane volana bode u oči.

Obrisan neispravan link.

Na tom traktoru na slici je Carraro getriba. Ta rucica koja "bode oci" je invertor. Taj mjenjacima 12F+12R brzina

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,519
branko kaže:
sad sam ponovno isao pogledati sliku i neznam kako nisam vidio tvoje inicijale gore. konacno si procitao poruku na fp ili ti si ne prije nije dalo doci na forum ?

Istina, nisam baš najbolji s vremenom .)

Najnoviji postovi

Na vrh