• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

TORPEDO

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Krivo uključujete šperu, šperu uključuješ kako je ZJ opisao, lagano otpuštaš kvačilo i dok sjedne špera onda tek krećeš i gas. Nesmije biti nikakvog preskakanja i krčanja, a kažeš da šperu skoro nikad ne koristiš, kako su se onda mogli oštetiti zubi.

snupy

Član
Tu od
7 Pro 2008
Poruka
423
ja sam na svome strgal šperu baš zbog krivog uključivanja .treba radit kako kažu ZJ i Vedran .da bi stvar bila bolja popucali zubi na diferencijalu a ne na puškici koja blokira poluosovinu :oops:

F

farmerLuka

Guest
Zanima me dali se jos proizvode dijelovi za torpedo i ko ih proizvodi kakvi su po kvaliteti cijeni i dali ima sve od djelova od tockova do kabine znaci sve svi potrosni i nepotrosni djelovi i jos me zanima kakvo je stanje sa tx, kvarner, i slicnim modelima sa djelovima.

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Dijelove za mjenjač poizvodi tvrtka Hittner iz Bjelovara, za motor ima različitih proizvođača i uglavnom nisu skupi dijeovi. Hidraulika uglavnom ima standardne dijelove koje koriste i drugi traktori. Plastike, znači maska, dijelovi kabine i rezervoar se proizvode negdje u Slovneniji i dosta su skupi, jedino nema za kupiti u zadnjih 5 godina kompletnih kučišta (odljevaka) i limarije.

F

farmerLuka

Guest
Ja sam imo do prije par godina tri komplet nova mjenjaca dva za 45 i jedan za torpedo 75 ti mjenjaci su se radili ovdje kod nas u djakovu inace vrlo losi mjenjaci i imo sam jos koje kakvih sitnica španera,poluga.pikljucaka za kipu...itd sve bilo originalno za torpedo trebalo je ici na nove traktore ali torpedo tvornica u rijeci se zatvorila pa tak zatim i ova u djakovu

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
To su isto sastavljani mjenjači od svega i svačeg, a jel imaš od TD 75? Na 75-icama su bili dobri mjenjači i na ovim zadnjima.

F

farmerLuka

Guest
Ne nemam nijdan vise mjenjac ljudi su se doslovce otimali za taj mjenjac od 75 dobru sam lovu pokupio za njega kod nas tu u okolici dosta se ljudi zali i na taj mjenjac od TD 75 i na hidraulicnu pumpu

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Mjenjač je dobar, kolega ima 97.g. vozi ga od prvog dana, ima možda nešto manje 10000 rh i nije imao problema.

Pumpa hidraulike ima različitih proizvođača, koliko para toliko muzike, to je standardna pumpa zupčasta nije preskupa.

F

farmerLuka

Guest
Moj dobar kolega isto ima TD 75 euro adrijtik 99g i traktor koda je od stakla jesenas mu dvaput rikne jedamput u sjetvi jedamput u zimskoj brazdi i na kraju smo zavrsili oranje sa moja dva imt-ejca a prije tog TD-a on je imo TD 75 specijal iz 83 g koji je bio neunistiv ko nakovanj i pisalo je na motoru DEUTZ i na haubi DEUTZ-licenca

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
farmerLuka kaže:
Zanima me dali se jos proizvode dijelovi za torpedo i ko ih proizvodi kakvi su po kvaliteti cijeni i dali ima sve od djelova od tockova do kabine znaci sve svi potrosni i nepotrosni djelovi i jos me zanima kakvo je stanje sa tx, kvarner, i slicnim modelima sa djelovima.

...jos samo da nadodam raspitavao sam se za izolacijske gume koje dođu pod stakla i vrata pa oni gumeni profili koji dođu između kabine i blatobrana toga ima za kupit kod Hubzin d.o.o. Križevci (cca cijena 20kn/m)

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
U Agrobilu je 21 kn/m, ima i za prednje i zadnje staklo i stakla na vratima, samo nema one između blatobrana i kabine. Kod Hittnera ima svih tih guma (jer oni na traktorima imaju iste profile kao Torpedo) i cijena je 40 - 42 kn/m. :twisted:

Kod Hubzina ima i drugih plastičnih elemenata od kabine, samo su cijene da boli glava.

F

farmerLuka

Guest
Rikava mu cesto kvacilo,mjenjac (radne) i naj veći mu je problem hidraulična pumpa kad zakaci za njega četveroredni tarup MAJEVICA koji je tezak 1200kg pumpa rikne za jedan dan jednostavno se pregrije i gotova bude a taj isti tarup moj 577 nosi i radi s njim koliko oces dok ti :butthead:ne utrne samo stavim 4 utega naprijed zato sto je 577 kraci od TD 75 pa malo 577 skakuce po jarcima i rupama

F

farmerLuka

Guest
Ma nismo se skontali moze on dici kolko hoces 1200kg dize bez problema ali na kratko stavljao je i skupe i jeftine pumpe ali opet nista kad kod treba tarupirat kukuruznjak dodje po moj 577 vec je covjek popizdio sa TD-om kaze ili ce prodati ovaj svoj BURGONI bez freze i kupit sa frezama ili ce prodat TD i kupit 577 sto kaze za njega da je mercedes naspram TD-a

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
A ja samo na kratko nosim rasipač i prskalicu, jel? Vjerojatno je kvar negdje drugdje, a ne u pumpi zbog toga se grije. Problem je što hidrauliku kad se jednom pokvari nitko više nezna popraviti, zamislite tek kad se ovi suvremeniji (kompliciraniji) traktori od Torpeda počnu kvariti. :blackeye

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,894
hmm zna biti zeznuta hidraulika na torpedu ....ali za sve ima rješenje tako bi trebalo biti i za to možda mijenjat sve po redu i nađe se greška.......recimo probat stavit regulator od 100%ispravne hidraulike tako ja planiram jer mi na jednom radi onako nekih 80%(malo trza,zuji...)

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Taj regulator često zna biti problem kojeg "majstori" neznaju otkloniti, promjeni sve brtve, klip i opet isto. Ako zuji to siguran znak da je negdje prigušen protok i da će se grijati.

F

farmerLuka

Guest
Ma nezna ni on sta vise nije mjenjo u njemu samo znam da ta hidraulik neradi kako treba moj tetak koji je majstor nad majstorima za TD mu odrzava traktor kao i meni dok sam imao TD kaze to je jednostavno takav njezan traktor i takav hidraulik koji je ustvari vise za lake poslove

vedrankc

Aktivni član
Tu od
10 Kol 2007
Poruka
1,193
Onda svi koji imamo Torpedo traktore smo ludi što ih imamo, neznam zašto su nekad svi kombinati, šumarije i cestari isključivo Torpede 75 koristili, vjerojatno nitko nije pametan od njih.

Moj susjed ima Deutz 7207 od kojeg je kopiran TD 75, slično takvo podvozje ima i DX 3.70, hidraulik potpuno jednak na tom DX-u i na TD 75.

http://www.traktorpool.de/details/Trakt ... -A/1054086
Na ovom DX-u se može vidjeti hidraulika, onaj tko poznaje Torpeda vidjet će da je sve isto, tako da sumnjam da su njemci proizvodili hidrauliku za lake poslove.

Najnoviji postovi

Na vrh